Aktuellt v. 9

Hej alla studerande!

Välkomna till en ny vecka! En del av er har haft läslov/sportlov medan en del har studerat som vanligt enligt schema. Vi önskar er alla en bra kommande vecka!

Viktig information angående distansundervisningen!

Utifrån det rådande läget med smittspridning av Covid19 i Skåne kommer fortsatt distansundervisning på Folkhögskolan Hvilan gälla tills vidare utom för en del utbildningar som sedan tidigare fått information om specifika scheman och/eller undantag.

Skolledningen kommer att informera både personal och studerande några dagar i förväg om eventuell förändring som i så fall kommer innebära övergång till hybridundervisning.

Vi räknar i dagsläget med att distans/online eller hybridverksamhet kommer att fortsätta till terminens slut i juni 2021.

Vi hoppas självfallet att vi kan återgå till hybridundervisning så snart som möjligt men avgörandet ligger inte hos oss utan det beror på utvecklingen av smittspridningen och vaccineringsläget.

Deltagarråd

Representanterna har blivit kallade till deltagarrådsmöte online på tisdag vecka 9 (2 mars) kl. 10.05-10.30. Inbjudan med Meetlänk kommer på mail. Om det är någon ny fråga som ska tas upp maila i så fall till deltagarrad@hvilan.se senast måndag 1 mars kl. 12.00 (se tidigare mail utskickat 16/2 från deltagarrådets ordförande).

Öppet hus på universitet och högskolor

Till alla deltagare som är nyfikna på att ansöka till högskola eller universitet kommer här information om Öppet hus för de olika lärosätena i Skåne. Öppet hus kommer trots covid-19 att genomföras under våren, men precis som mycket annat blir det online istället för på plats. Nedan kan du se när de olika universiteten/högskolorna har sina Öppet hus:

Ansökan till högskolor och universitet är öppen mellan 15 mars och 15 april för dig som vill börja studera hösten 2021. Ansökan görs via https://www.antagning.se/se/start

Under vecka 9 kommer vår studie- och yrkesvägledare Linnéa att maila information till er som blir klara med gymnasiestudierna till sommaren om hur ni kan boka vägledningssamtal hos de olika högskolorna/universiteten. Under terminen kommer Linnéa dessutom ha en muntlig presentation om vidare studier för er som blir klara med gymnasiestudierna på Hvilan..

Studieverkstad

Välkomna till studieverkstad online v. 9! Tiderna är följande:

 • Måndag kl. 14.30-16.15

 • Tisdag kl. 14.30-15.10

 • Onsdag kl. 14.30-16.15

 • Torsdag kl. 14.30-16.15

 • Fredag kl. 13.00-16.15

Chattrummet hittar du som vanligt under namnet Online Studieverkstaden 2020/21.

Ansökan inför HT-21 för deltagare på allmän kurs

Ansökan inför höstterminen är nu öppen via hemsidan. Du som studerar på allmän kurs och planerar att fortsätta på Hvilan till hösten behöver skapa en ny ansökan via hemsidan. Ansökan är öppen ända fram till 15 maj, men för dig som redan vet vad du vill studera så går det bra att skicka en ansökan redan nu. Du hittar alla kurser via den här länken: https://hvilan.se/ansoek.html

Antagning sommar och höst 2021 är öppen!

Det går nu att söka till sommarens och höstens utbildningar via vår hemsida.

 • Allmän kurs Grund 1-2 år, (motsvarar grundskolan åk 7-9)

 • Allmän kurs Bas 1-3 år, (grundläggande behörigheter för yrkeshögskola/högskola)

 • Allmän kurs Samhälle Högskoleförberedande 1 år

 • Allmän kurs Naturvetenskapliga basår 1-2 år, år 1

 • Allmän kurs Naturvetenskapliga basår 1-2 år, år 2

 • Allmän kurs Högskoleförberedande 1-2 år på semidistans i Lund

 • Förberedande yrkesutbildning - Hvilan Modern Dance Academy 1 år

 • Yrkesutbildning - Fritidsledarutbildning på distans 2 år 50%

 • Yrkesutbildning - Lärarassistentutbildning på distans 1 år

 • Yrkesutbildning - Socialpedagogutbildning på distans 2 år

 • Sommar - Sommarkurs i Spanska 10 veckor

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor om din studietid på Hvilan? Funderar du på vad du ska göra efter dina studier på Hvilan? Undrar du hur man blir antagen till yrkeshögskolan eller universitetet? Vill du ha hjälp med CSN?

Vår studie- och yrkesvägledare (SYV) Linnéa finns tillgänglig för att svara på dina frågor. Kontakt sker enklast via mail syv@hvilan.se eller via Google Chat. Vid behov kan du självklart boka in ett samtal.

Du kan chatta med SYV på onsdagar kl. 10.00-10.30 varje vecka. Du hittar Linnéa i Google Chat genom att söka efter "SYV".

Du kan alltid maila dina frågor eller skriva i chatten även på andra tider så svarar Linnéa så fort hon kan.