Aktuellt v 47

Hej Studerande!

Välkomna till en ny vecka!

Viktigt meddelande

Enligt nedan fortsätter vi med hybridverksamheten men om läget förändras kan det innebära att undervisningen (med vissa undantag) kanske går över till 100% distans med mycket kort varsel. Vi måste alla mentalt vara förberedda på att det eventuellt kan bli så. 

Mycket viktigt att ha fortsatt vaksamhet och följa rekommendationerna kring Covid19! Samtliga studerande har tidigare via mail fått Skolchef/rektors PM med en Ny handlingsplan. Det är viktigt att ni framöver noggrant följer förhållningsregler som finns i PM. 

Fortsatt vaksamhet kring Covid19!

Hybridundervisningen fortsätter och vi följer det aktuella läget om Covid19 i vår omvärld och information från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter. 

Det gäller att vi ALLA hjälper till i nuvarande läge! Håll avstånd och tvätta händerna!

Studier på heltid

Fastän läget är annorlunda pga. Covid19 är det mycket viktigt att fortsätta studera på heltid även online. Följ ordinarie schema genom att vara med på lektionerna online och delta aktivt under lektionerna muntligt och/eller via chat och följ era pedagogers anvisningar bl.a. när det gäller uppgifter och inlämningar. 

Studera vid en riktig studieplats (skrivbord, köksbordet e.dyl som ni har hemma) samt använd dator, inte mobiltelefon. En rekommendation är att ni har kameran på och det är obligatoriskt att ha den på vid prov som görs på distans. 

Närvaron är lika viktig nu som när vi är fysiskt på plats och detsamma gäller aktivt deltagande.

Luciakör online 14 december

Tiden går fort. Snart är det dags för Lucia! Detta år kommer vi ha Luciaframträdandet online för att minska smittspridningen av Covid19. Eftersom Lucia infaller på en söndag så har vi det i efterhand måndagen den 14 december som en inledning på kulturveckan.

Även repetitionerna inför Lucia med körledare Kristofer Lidberg kommer att vara online på tisdagar kl 10.00 fr.o.m. 24 november t.o.m. 8 december.

Maila till lucia2020@hvilan.se om du vill vara med i denna historiskt unika Luciakör så skickas en länk till dig så du kan vara med på repetitionerna online!  

Mycket välkomna!

Fritidsledarutbildningen / Lärarassistentutbildningen

Lärarassistenterna börjar sin praktikperiod och Fritidsledarutbildningen fortsätter sin praktik. Vi önskar er lycka till!

Studieverkstad

Välkomna till studieverkstaden v. 47! Tiderna är följande

Chattrummet hittar du som vanligt under namnet Online Studieverkstaden 2020/21.

Kulturveckan

Planeringen kring vår årliga kulturvecka är på gång. Har du som studerar några tankar och idéer på kulturaktiviteter? I så fall skicka gärna dessa till finn.malmgren@hvilan.se. Viktigt att de är konkreta och att de fungerar inom ramen för rekommendationerna kring Covid19.

Antagning våren 2021

15 oktober öppnade vi antagningen för nya studerande som börjar i januari 2021 för några av våra befintliga utbildningar. 

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor om din studietid på Hvilan? Funderar du på vad du ska göra efter dina studier på Hvilan? Undrar du hur man blir antagen till yrkeshögskolan eller universitetet? Vill du ha hjälp med CSN?

Vår studie- och yrkesvägledare (SYV) Linnéa finns tillgänglig för att svara på dina frågor. Kontakt sker enklast via mail syv@hvilan.se eller via Google Chat. Vid behov kan du självklart boka in ett samtal.

Du kan chatta med SYV på onsdagar kl. 10.00-10.30 varje vecka. Du hittar Linnéa i Google Chat genom att söka efter "SYV".

Du kan alltid maila dina frågor eller skriva i chatten även på andra tider så svarar Linnéa så fort hon kan.