Aktuellt v. 2

Hej alla studerande!  

Välkomna till en ny vecka!

Distansundervisning

Undervisningen för deltagare på Folkhögskolan Hvilan bedrivs på distans fram till den 24 januari utom för en del utbildningar som sedan tidigare fått information om specifika scheman och/eller undantag. Mycket viktigt att ni är med på lektionerna redan från start! 

Skolledningen återkommer med information om hur det blir efter 24 januari.

Vi hoppas självfallet att undervisningen kan återgå till hybridundervisning efter den 24 januari men avgörandet ligger inte hos oss utan det beror på utvecklingen av smittspridningen i Sverige och världen samt beslut/rekommendationer från myndigheter och regeringen.

Vi saknar Er men vi alla måste göra vårt yttersta för att samhället ska fungera på ett bra sätt för alla. 

Håll i - Håll ut - Håll avstånd, och hoppas att vi alla, trots det komplicerade läget får en riktigt bra vårtermin och går mot ljusare tider!

Information angående CSN

Har du sökt studiemedel hos CSN och har en del funderingar kring detta finns information på vår hemsida hvilan.se, via CSN's hemsida csn.se och även via vår Wiki, wiki.hvilan.se.

Här är en kort sammanfattning med viktiga saker att tänka på.

Ofta i samband med läsårsstart/terminsstart har CSN väldigt hög belastning och det kan tyvärr dröja innan allt blir klart. 

Högskoleprovet

Anmälan till vårens högskoleprov öppnar tisdagen den 12 januari kl. 8.00 och stänger måndagen den 18 januari kl. 24.00 (eller tidigare om platserna fylls innan dess).

För att minska risken för smittspridning kommer proven att genomföras vid två tillfällen - 13 mars och 8 maj. Du får endast skriva provet vid ett av dessa tillfällen och kan inte själv välja vilket datum du ska skriva utan du kommer att bli tilldelad ett av datumen någon vecka efter anmälan.

Här kan du läsa mer: https://www.studera.nu/hogskoleprov/infor-hogskoleprovet/hpvt2021/ 

Här anmäler du dig för att skriva högskoleprovet: https://www.hogskoleprov.nu/