Aktuellt v. 16

Hej alla studerande!  

Välkomna till en ny vecka på Folkhögskolan Hvilan! 

Viktig information angående distansundervisningen!

Utifrån det rådande komplicerade läget med hög smittspridning av Covid19 i Skåne kommer fortsatt distansundervisning på Folkhögskolan Hvilan gälla tills vidare utom för en del utbildningar som sedan tidigare fått information om specifika scheman och/eller undantag.  

Skolledningen kommer att informera både personal och studerande några dagar i förväg om eventuell förändring som i så fall kommer innebära en försiktig och successiv övergång till hybridundervisning.

Vi räknar i dagsläget med att distans/online eller hybridverksamhet kommer att fortsätta till terminens slut i juni 2021.

Vi hoppas självfallet att vi kan återgå till hybridundervisning så snart som möjligt men avgörandet ligger inte hos oss utan det beror på utvecklingen av smittspridningen och vaccineringsläget.

Tack till medverkande under vår Hvilan dag (öppet hus) !

Stort tack till alla som var med i förberedelserna och som medverkade till att göra Hvilans dag (öppet hus) online  till en sevärd, informativ och trevlig upplevelse! Ni som inte var med när det sändes i lördags kan gå in på Hvilans hemsida och se  det i efterhand via hvilan.se/hvilandag

Studieverkstad

Välkomna till studieverkstad online v. 16! Tiderna är följande:

Chattrummet hittar du som vanligt under namnet Online Studieverkstaden 2020/21. 

Digital fikakupong

Var och en av er har under vecka 12 fått en present i form av en "digital fikakupong". 

Du kan hämta fikat på Pressbyrån med din individuella kupong. Kupongen är personlig, gäller endast en gång per person och kan inte lösas in mot kontanter. Erbjudandet gäller inte på flygplatser (denna information finns även på kupongen).

Kupongen gäller i 4 månader från det att den levererats till din e-postadress. Efter 4 månader har kupongen inget värde och kan inte återköpas.

Hoppas det smakar med fika!

Ansökan inför HT-21 för deltagare på allmän kurs

Ansökan inför höstterminen är nu öppen via hemsidan. Du som studerar på allmän kurs och planerar att fortsätta på Hvilan till hösten behöver skapa en ny ansökan via hemsidan. Ansökan är öppen ända fram till 15 maj, men för dig som redan vet vad du vill studera så går det bra att skicka en ansökan redan nu. Du hittar alla kurser via den här länken:  https://hvilan.se/ansoek.html

Antagning sommar och höst 2021 är öppen!

Det går nu att söka till sommarens och höstens utbildningar via vår hemsida

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor om din studietid på Hvilan? Funderar du på vad du ska göra efter dina studier på Hvilan? Undrar du hur man blir antagen till yrkeshögskolan eller universitetet? Vill du ha hjälp med CSN?

Vår studie- och yrkesvägledare (SYV) Linnéa finns tillgänglig för att svara på dina frågor. Kontakt sker enklast via mail syv@hvilan.se eller via Google Chat. Vid behov kan du självklart boka in ett samtal.

Du kan chatta med SYV på onsdagar kl. 10.00-10.30 varje vecka. Du hittar Linnéa i Google Chat genom att söka efter "SYV".

Du kan alltid maila dina frågor eller skriva i chatten även på andra tider så svarar Linnéa så fort hon kan.