Aktuellt v 40

Hej studerande!

Välkomna till ännu en ny vecka! 

Påminnelse angående Högskoleprovet!  

Nu har det blivit bestämt att höstens högskoleprov kommer att bli av. 

Vid det här tillfället kommer endast personer som inte har ett giltigt resultat på högskoleprovet sedan tidigare att få skriva provet, vilket innebär att om du har skrivit högskoleprovet förut så kommer du inte att få skriva det nu i höst. Det är dessutom ett begränsat antal platser så alla som vill kommer inte att få skriva provet. 

Provdagen är söndagen den 25 oktober.  

Anmälan öppnar på fredag den 25 september kl 08.00 och anmälan är öppen till 1 oktober. Anmäl dig så snabbt som möjligt för att öka dina chanser att få en plats eftersom de som först anmäler sig har förtur. 

Du anmäler dig på: www.hogskoleprov.nu 

Här kan du läsa mer om högskoleprovet: www.studera.nu/hogskoleprov/infor-hogskoleprovet/hostens-hogskoleprov-2020/  

Digitala friluftsdagen och andra aktiviteter

Tack Flu 20 för ert jobb med friluftsdagen i torsdags! En annorlunda uppgift med tanke på att den genomfördes digitalt. Aktivitetsbingon upplevdes nog av många som ett bra avbrott från de stillasittande studierna framför datorn och kan ses som en uppmaning till oss alla att röra på oss då och då i dessa Covid-19-tider. 

Dessutom planerar vi ett antal kulturaktiviteter såsom teater och föreläsningar till våren 2021. Dessa kan ev. genomföras live och/eller online.

Även om vi bedriver en folkhögskola i hybridform får vi inte glömma vårt uppdrag att verka för hälsofrämjande insatser och att skapa intresse för kulturlivet.

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor om din studietid på Hvilan? Funderar du på vad du ska göra efter dina studier på Hvilan? Undrar du hur man blir antagen till yrkeshögskolan eller universitetet? Vill du ha hjälp med CSN?

Vår studie- och yrkesvägledare (SYV) Linnéa finns tillgänglig för att svara på dina frågor. Kontakt sker enklast via mail syv@hvilan.se eller via Google Chat. Vid behov kan du självklart boka in ett samtal.

 Du kan chatta med SYV på onsdagar kl 10.00-10.30 varje vecka. Du hittar Linnéa i Google Chat genom att söka efter "SYV".

Du kan alltid maila dina frågor eller skriva i chatten även på andra tider så svarar Linnéa så fort hon kan.

Viktig påminnelse om extra behörighetsgivande tillval

Deltagare i Allmän kurs Samhälle och Allmän kurs Naturvetenskapliga basår som saknar behörighet i Religion 1, Samhällskunskap 1a1/1a2, Historia 1a1/1a2 har haft ett introducerande onlinemöte torsdag 10/9 med ansvarig pedagog Magnus Olsson och är nu igång med studierna. Missade du detta möte och inte kommit igång med uppgifterna är det viktigt att du kontaktar Magnus om du inte redan gjort det. magnus.olsson@hvilan.se 

Observera att du inte har den grundläggande behörigheten och därmed inte är behörig att söka till universitet/högskola om du saknar Religion 1, Historia 1a1 och Samhällskunskap 1a1. Du kan dessutom inte erhålla Samhällskunskap 2 och Historia 2 hos oss om du saknar de underliggande behörigheterna i respektive ämne.

Studieverkstaden

Nu är studieverkstaden igång. Tiderna för studieverkstaden är följande

Studieverkstad genomförs mycket online just nu, men det finns även sedan vecka v.38 möjlighet att vara fysiskt närvarande. Pga. Covid 19 är det ett begränsat antal deltagare som kan vara på Hvilan. Om du vill vara fysiskt närvarande under studieverkstaden mailar du till sanja.grohmann@hvilan.se eller till mats.hansson@hvilan.se. Ange gärna vilken/vilka veckodag/veckodagar som du helst vill komma och vad du behöver hjälp med. Vi kommer därefter varje vecka fördela platser efter tillgång och du får besked om när du kan komma på din hvilanmail.

Hvilan-konto

Kort påminnelse att all kommunikation från och med 17/8 sker bara via ditt hvilan-konto och via våra IT-verktyg. Detta gäller såväl för studerande som för oss som är personal. Ingen användning av privat e-post eller andra externa tjänster. Viktig information finns i vår wiki och i din hvilanmail. 

Obligatoriskt tillval

Du som går i Grundkursen, Allmän kurs 1-3, Allmän kurs Samhälle 1-2 år och  Fritidsledarutbildningen ska ha gjort första och andrahandsval till obligatoriskt tillval. Har du missat att välja eller önskar byta tillval? Vänligen kontakta receptionen, info@hvilan.se så hjälper vi gärna till under våra öppettider. OBS! Vissa tillval är fullbelagda.  

Fortsatt vaksamhet kring Covid-19!

Tänk på att följa rekommendationerna för att minska risken för smittspridning av Covid-19! All information hittar du här i wikin.

Hybridundervisning 

Sedan några veckor tillbaka utökar vi för fler deltagare på plats och v. 38 öppnade vi upp för studieverkstad delvis på plats. Just nu har vi dessutom tre studiecoacher.

Allt blir inte som vi skulle vilja ha det, men vi gör alla det vi kan och ibland får det bli på annat sätt. Inte minst under nuvarande omständigheter. 

Avslutningsvis vill vi tacka samtliga för att ni hjälper oss alla i den nuvarande normaliteten!

Allergier

Vi uppmärksammar samtliga på att vi är en nötfri skola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

CSN

För dig som söker studiemedel. All information hittar du här i wikin.