Aktuellt v 46

Varmt välkomna till v. 46!

Yrkesutbildningar på Folkhögskolan Hvilan i Åkarp denna vecka (v 46)

Välkomna till Hvilans yrkesutbildningar som är på plats enligt följande:

Måndag 15/11 är Lärarassistentutbildningen på Hvilan i Åkarp. 

Torsdag 18/11 och fredag 19/11 är Socialpedagogutbildningen åk 2 på Hvilan i Åkarp. 

Kursföreståndare/mentor har tidigare informerat utbildningar som berörs av detta och som är online 15/11, 18/11 och 19/11.

Utbildningar tillfälligt på distans denna vecka (v 46)

Måndag 15/11: Allmän kurs bas 1-3 undervisning på distans online.

Torsdag 18/11: Allmän kurs Grund undervisning på distans online. OBS! Etableringen får separat information av sina mentorer.

Fredag 19/11: Allmän kurs Grund undervisning på distans online. OBS! Etableringen får separat information av sina mentorer.

Tillfällig ändring av lektionssalar denna vecka (v 46)

Måndag 15/11: AKNbas1:2 har undervisning i Språkhuset lektionssal 31 kl. 08.30-12.50

Onsdag 17/11: AKNbas2:2 har undervisning i Språkhuset lektionssal 31 kl. 11.20-12.50, kl. 13.40-15.10.

Torsdag 18/11: AKbas1-3 som har Matematik med Sanja/Abir kl. 8.30-10.00 Holmströmska huset (expeditionsbyggnaden) lektionssal 22 (andra våningen).

Fredag 19/11: AKbas1-3B har lektioner i Holmströmska huset (expeditionsbyggnaden) lektionssal 22 (andra våningen) alla lektionspass under fredagen.

Kommunalpolitiskt studiebesök på Folkhögskolan Hvilan

På tisdag den 16 november från kl. 08.30 till kl. 09.30 välkomnar vi Burlövs kommuns nya kommunalråd Amelie Gustafsson (M) samt näringslivssamordnare Krister Persson som gör studiebesök på Hvilan. Mycket välkomna och roligt att kommunrepresentanter vill se och vill veta mer om vår verksamhet!

Var beredda på att vi dyker upp med våra gäster!

Gällande Covid19, vaccination och förändringar från 1 nov!

Enligt myndigheterna rekommenderas vuxna att stanna hemma vid symtom som kan vara tecken på en luftvägsinfektion. Men från 1 november behöver dock inte längre den som är fullvaccinerad, barn under 6 år och den som haft covid-19 testa sig. Du som inte är vaccinerad skall fortfarande covid-testa dig vid behov. 

Dessutom, ta alltid datorn med dig eftersom det kan vara så att undervisningen i akuta fall skall genomföras online om pedagogen har symtom  och måste stanna hemma. Därutöver har vi några tillval som alltid eller delvis kommer vara online.

Vid online/hybridundervisning skall alltid kameran vara på och mikrofonen utifrån respektive pedagogs instruktioner.

Antal studerande/undervisningssal

Från och med måndag den 1 november finns inte längre corona-begränsningar kring antal studerande per sal. Detta innebär också att Allmän kurs har återgått till sina vanliga salar från och med måndag vecka 45. 


Men när våra distans- och yrkesutbildningar  är hos oss kommer några av våra utbildningar att vara online enligt tidigare information.


Språkhusets undervisningssal 32 (vån 2)

Iordningställandet av Språkhusets undervisningssal 32 (vån 2) fortsätter denna vecka vilket innebär att grupper som är schemalagda där temporärt kommer ha annan sal. 

Parkering och kör sakta, tänk på att det bor många barn i området!

Parkeringsplats för dig som kör bil och är studerande/besökare eller personal finns öster om skolgården. Det går utmärkt att även parkera inne i Åkarps by enligt gällande trafikregler. Tänk dock på att skolans grannar inte skall bli hindrade.

Parkering närmast Tora Vega Huset är endast för leverantörer eller de med särskilt tillstånd. Se karta.

Tänk även på att köra sakta när ni kör in mot Björkvägen till parkeringen, max 10 km/h. Det finns många barn i området!

Rökning

Eftersom vi bedriver undervisningsverksamhet skall vi inte röka nära lokaliteterna. Vi har dock en rökruta och bara där får ni röka. Därutöver tacksam om ni inte röker nära våra grannar utanför folkhögskolans område. Viktigt också att ni inte röker vid våra entréer/infarter. Tacksam om vi alla hjälps åt att respektera detta

Fimpar och skräp

För allas trivsel hjälp oss att hålla skolområdet och området utanför rent och snyggt. Kasta inte fimpar och skräp på marken utan använd utsatta skräpkorgar samt avsett kärl för fimpar vid rökrutan. Tack för hjälpen!

Onlineundervisning

För er som har onlineundervisning är det obligatoriskt att ha kamera och mikrofon på under lektion när ni är online om inte undervisande pedagog givit andra direktiv.

Allergier

Vi uppmärksammar samtliga på att vi är en nötfri skola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

Likaså har vi deltagare som är känsliga för starka dofter så undvik att använda starka parfymer o.dyl.

Studieverkstad

Välkomna till studieverkstad v. 46! Tiderna  och salarna är följande:

Under måndag till fredag finns studiecoacherna Annika, Monica och Abir på plats. Dessutom är Zear på studieverkstaden måndag, onsdag, fredag.  Under torsdagen finns även pedagog Magnus på plats (undervisar bl.a. i samhällskunskap och historia).  

Vid behov har vi ett antal personalmöten och därför kan tiderna för studieverkstad förändras. Ha koll via denna wiki! 

Bistron denna vecka

Här är lunchmenyn för vecka 46.  Välkomna! 


Hvilan finns i Appen - Upplev Burlöv

Sök efter Hvilans kompass i Upplev Burlöv appen. Ett härligt initiativ! Appen är för dig som vill hitta trevliga och lite dolda platser i vårt närområde.

ladda ner och ta del av mer information:

https://www.burlov.se/kulturfritid/appenupplevburlov.4.29b2d27717afccaae97c98b9.html