Aktuellt v.43

Hej studerande!

Välkomna till en ny vecka!

Deltagarrådsmöte 

Representanterna är kallade till deltagarrådsmöte online på tisdag denna vecka (20/10) kl. 10.05-10.25. Välkomna! 

Hybridundervisning

Hybridundervisningen fortsätter och vi är glada att vi successivt ökar antalet studerande som har möjlighet att vara på plats i Åkarp. Vi jobbar vidare och håller koll på aktuellt läge utifrån vår omvärld och information från Folkhälsomyndigheten. Tyvärr finns en ökning av Covid-19 i Skåne och vi följer detta noggrant. Som alltid, viktigt att följa rekommendationerna kring Covid-19. Vi hoppas att vi kan utöka antalet deltagare på plats, dock tidigast vecka 45. 

Vecka 44

Det är Läslov v.44 för dig som studerar på våra utbildningar. Gäller dock inte dig som studerar Svenska för invandrare (SFI), Studiemotiverande kurs(SMF) eller Svenska från Dag 1.

Studieverkstad v. 44

Studieverkstad finns tillgänglig online under några dagar denna vecka:

Chatrummet hittar du som vanligt under namnet Online Studieverkstaden 2020/21

Kulturveckan

Planering kring vår årliga kulturvecka är på gång! Har du som studerar några tankar och idéer på kulturaktiviteter? I så fall skicka gärna dessa till Finn Malmgren. Viktigt att de är konkreta och att de fungerar inom ramen för rekommendationerna kring Covid-19. 

Antagning våren 2021

 15 oktober öppnade vi antagningen för nya studerande som börjar i januari 2021 för några av våra befintliga utbildningar. 

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor om din studietid på Hvilan? Funderar du på vad du ska göra efter dina studier på Hvilan? Undrar du hur man blir antagen till yrkeshögskolan eller universitetet? Vill du ha hjälp med CSN?

Vår studie- och yrkesvägledare (SYV) Linnéa finns tillgänglig för att svara på dina frågor. Kontakt sker enklast via mail syv@hvilan.se eller via Google Chat. Vid behov kan du självklart boka in ett samtal.

Du kan chatta med SYV på onsdagar kl. 10.00-10.30 varje vecka. Du hittar Linnéa i Google Chat genom att söka efter "SYV".

Du kan alltid maila dina frågor eller skriva i chatten även på andra tider så svarar Linnéa så fort hon kan.

Studieverkstad t.o.m. v. 43

Välkommen till studieverkstaden! Tiderna för studieverkstaden är följande

Studieverkstad genomförs mycket online just nu, men det finns även sedan vecka v.38 möjlighet att vara fysiskt närvarande. Pga. Covid 19 är det ett begränsat antal deltagare som kan vara på Hvilan. Om du vill vara fysiskt närvarande under studieverkstaden mailar du till sanja.grohmann@hvilan.se eller till mats.hansson@hvilan.se. Ange gärna vilken/vilka veckodag/veckodagar som du helst vill komma och vad du behöver hjälp med. Vi kommer därefter varje vecka fördela platser efter tillgång och du får besked om när du kan komma på din hvilanmail.  

Fortsatt vaksamhet kring Covid-19!

Tänk på att följa rekommendationerna för att minska risken för smittspridning av Covid-19! All information hittar du här i wikin.

Allergier

Vi uppmärksammar samtliga på att vi är en nötfri skola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.