Aktuellt v 41

Aktuellt v. 41 - 231009

Nu startar vi Tora Vega Gymnasiet

Till hösten 2024 har vi fått klartecken från Skolinspektionen att  starta två gymnasieutbildningar i Åkarp. Jätteroligt!  Gymnasieutbildningarna, allmän kurs, yrkesutbildningar, SMF och SFI kommer då samsas i våra lokaler i Åkarp. Vi tror att det kommer möjliggöra många spännande samarbeten framöver. 

Det är inte första gången vi bedriver gymnasieutbildningar i Åkarp men det var ett tag sen nu. Mer information kommer!

Deltagarrådet

Första träffen med det nya deltagarrådet blir den 11 oktober kl 10-10.30. Representanter i deltagarrådet träffas i Globateket i Åkarp eller i vilorummet i Lund. Under första mötet väljer ni ordförande och sekreterare. Någon från skolledningen kommer vara med på mötet för att stötta er men det är ni som äger processen kring deltagarrådet. 

Här hittar du mer information om Deltagarrådet.

Politikerbesök

Den 10:e oktober får Tora Vega Folkhögskola besök av två riksdagsledamöter som ska ta del av vår verksamhet i Åkarp. Det är Adrian Magnusson (S) och Marianne Fundahn (S). De kommer gå runt på olika utbildningar hos oss, passa på att ställa dina frågor till dem! 

10 Fika i Bistron tillsammans med deltagarna och personalen.

10.30 Samtal med våra studerande inom Allmän kurs och Fritidsledarutbildning, Gröna salen 

ca.11.15 Går runt på skolan och tittar in i klassrum

ca. 11.45 Samtal med Skolchef/rektor och därefter lunch 

Det är en del av vårt uppdrag att ta emot politiker från olika partier och vi ser därför fram emot deras besök. Framöver kommer representanter även från andra partier. 

Jobbmässa i Burlöv

Den 12 oktober är det jobbmässa på Burlöv center och ett flertal utbildningar kommer att gå dit med sina pedagoger.  Era pedagoger pratar med er som ska dit om tider och annat. Tora Vega Folkhögskola kommer finnas på plats med ett bord och information. Välkomna!

Några regler som är viktiga att följa

Ni som röker - tänk på att ni i Åkarp bara får röka på den avgränsade platsen bredvid Miljöhuset. I Lund behöver ni gå ut från vår innergård och helst gå bort till Stortorget. Tacksamma om ni respekterar detta. 

Tänk på att om ni flyttar stolar eller andra möbler till grupprum så måste ni ställa tillbaka dem igen.

Och slutligen så vill vi återigen poängtera att vi är en nötfri-skola. Så inga nötter är tillåtna i våra lokaler då det finns personer som är allergiska. 

Studieverkstad v. 41 (Åkarp) 

Studieverkstaden äger rum i Globateket och där träffar ni Jasmine och Eira.

Bistron (Åkarp) Lunchmenyn för vecka 41. 

Välkomna!

Tora Vega Folkhögskolas personal och skolledningen (Eduardo, Jorun och Micke)