Aktuellt v 7

Hej alla studerande i Åkarp och Lund!  

Om du studerar SFI hos oss i Lund, se följande information Deltagarwiki för Hvilan SFI (Lund) 


Välkomna till en ny vecka! Vi önskar er alla kommande bra dagar med studierna! Observera att nästa vecka (v. 8) har flera utbildningar läslovsvecka (allmän kurs, yrkesutbildningar och Hvilan Modern Dance Academy).


Bistro måndag-tisdag

Måndag 13/2  och tisdag 14/2 serveras kaffe/te och frukostbullar som vanligt. Tyvärr ingen lunch pga sjukdom. Vi återkommer kring onsdag och resten av veckan.


Alla hjärtans dag

På tisdag 14/2 är  det Alla hjärtans dag, så då bjuds alla studerande och all personal i Åkarp och Lund på fika. Fika finns tillgänglig kl. 10:00 i Åkarp och för Lund finns fika tillgängligt under dagen. 


Temadag för allmän kurs i Åkarp och Lund

På tisdag 14/2 kommer alla deltagare på Allmän kurs att ha en schemabrytande dag om normer, samtycke och relationer. På förmiddagen kommer alla få möjlighet att lyssna till Marco Vega (https://marcovega.se/). Deltagarna kommer också att få se kortare filmer, diskutera och eftermiddagen ägnar vi åt en workshop i mindre grupper. Schemat för dagen kan ni hitta här: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pFwqXhPagPjmRMAtSDlmbRQBtB928B3pviGgY-iS774/edit#gid=0. Undantaget AKS som kommer att följa föreläsningen på distans och sedan fortsätta dagen tillsammans med sina mentorer i Lund. 


Efter dagen kommer föreläsningen med Marco Vega att finnas kvar på Hvilans eget youtubekonto.


Yrkesutbildningar i Åkarp 16-17 februari

Studerande på Stödpedagogutbildningen har utbildningsträff i Åkarp torsdag och fredag den 16-17 februari. Välkomna!


Ny pedagog allmän kurs och studiecoach i Åkarp

Pedagog Johanna Hernborg Axelson som började på skolan för några veckor sedan kommer att ta över Patrik Munthes undervisning efter denna vecka.  Dessutom Joakim Andersson som arbetar som på Folkhögskolan Hvilans filial i Lund kommer från och med onsdag denna vecka att jobba heltid som studiecoach i Åkarp terminen ut. 

Bistron vecka 7 - Lunchmenyn för vecka 7.  Välkomna!

Studieverkstad v 7

Tiderna för studieverkstaden i Globateket är följande denna vecka:

Studieverkstaden som är efter skolan kommer detta läsår vara både på plats och på distans i chatten Online studieverkstad 2023.

I chatten Online studieverkstad kan du skriva till studiecoacherna om du behöver hjälp så startar de en privat chatt med dig.

Under måndag är Samira på plats i Åkarp medan Jasmine är på plats i Lund. Onsdag-fredag finns studiecoacherna Samira och Jasmine på plats i Åkarp.  Fr.o.m. onsdag kommer Joakim finnas på plats i Åkarp alla dagar. 

Vid behov har vi ett antal personalmöten och därför kan tiderna för studieverkstad förändras. Ha koll via denna wiki när det gäller förändringar som kan förekomma!

Nästa vecka  (v 8) i Åkarp

SFI i Åkarp är på plats måndag till torsdag för lektioner som vanligt under vecka 8. På fredagen den 24 februari har SFI hemuppgifter.

Under vecka 8, då flera kurser har läslovsvecka, kommer studieverkstaden vara öppen på plats i Åkarp samt online måndag-fredag kl. 9.00-14.00. 

Deltar i  Studieverkstaden hela veckan.

Frukostbuffé till ett fantastiskt pris finns tillgänglig hela vecka 8 mellan kl. 08:00 - 09:00. Lunch serveras denna vecka måndag - onsdag. Torsdag-fredag ingen lunch.


Ha en bra vecka! Eduardo, Finn, Jorun och Micke!

___________________________________

Smittspridning

Fortfarande viktigt att inte slappna av när det gäller smittspridning av Covid-19 och vinterinfluensa! Var noga med att att tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. Om du inte är vaccinerad mot Covid är rekommendationen att göra det. 

___________________________________

ÖVRIGA VIKTIGA MEDDELANDEN

Parkering och kör sakta, tänk på att det bor många barn i området!

Parkeringsplats för dig som kör bil och är studerande/besökare eller personal finns öster om skolgården. Tänk på att parkera så att så många som möjligt får plats på parkeringen! Om ni parkerar på gatan vid parkeringen gör det på sådant sätt att bilar på parkeringen har lätt att köra ut. Det går utmärkt att även parkera inne i Åkarps by enligt gällande trafikregler. Tänk dock på att skolans grannar inte skall bli hindrade.

Parkering närmast Tora Vega Huset är endast för leverantörer eller de med särskilt tillstånd. Se karta.

Tänk även på att köra sakta när ni kör in mot Björkvägen till parkeringen, max 10 km/h. Det finns många barn i området!

Wiki för studerande

Det är mycket viktigt att ni inför varje vecka går in på Folkhögskolan Hvilans hemsida www.hvilan.se där ni hittar wiki för studerande som varje vecka innehåller aktuell information. Där kan ni även under fliken Studerande hitta viktig information gällande er som deltagare på Folkhögskolan Hvilan. 

Påminnelse om iordningsställande och att ha med dator!

Kom ihåg att det är viktigt att alltid ha med din dator då vi jobbar digitalt och också viktigt att vi alla hjälps åt att behålla planerad möblering i undervisningslokalerna samt att vi iordningställer och städar efter oss när lektionen är slut.

Allergier - undvik parfymer och nötter. 

Vi har deltagare och personal som är allergiska eller känsliga för starka dofter så det är mycket viktigt att inte använda parfymer o.dyl. Detta gäller samtliga deltagare och utbildningar, inte minst i Språkhuset.  Tack för hjälpen och att ni visar hänsyn!

Vi påminner också om att vi är en nötfri folkhögskola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

 Detta gäller självklart i lokalerna både i Lund och Åkarp!

Rökning

Eftersom vi bedriver undervisningsverksamhet skall vi inte röka nära lokaliteterna. Vi har dock en rökruta vid Korsvirkeshuset och bara där får ni röka. Tacksam om ni inte röker nära våra grannar utanför folkhögskolans område. Viktigt också att ni inte röker vid våra entréer/infarter. 

I vår filial i Lund är det viktigt att inte röka på innergården utan på tillåtna ställen i Lund. Tack för att vi alla hjälps åt att respektera detta

Matrester

Vi är tacksamma om eventuella matrester slängs i papperskorgar i korridorer i stället för i papperskorgar i lektionssalar och arbetsrum eftersom de i korridorerna är mer tillgängliga för kontinuerlig tömning. Matrester i Bistron slängs givetvis där i avsett kärl.

Fimpar och skräp

För allas trivsel hjälp oss att hålla skolområdet och området utanför rent och snyggt. Kasta inte fimpar och skräp på marken utan använd utsatta skräpkorgar samt avsett kärl för fimpar vid rökrutan vid Korsvirkeshuset. Tack för hjälpen!