Aktuellt v 35

Hej alla studerande i Åkarp och Lund!  

Välkomna till en ny vecka! Vi önskar er alla bra kommande dagar!


Välkommen till paneldebatt och valtorg

Folkhögskolan Hvilan – Åkarp

Schemabrytande aktivitet


Torsdagen den 1/9 kl 8.45-10 kommer det att hållas en valdebatt med representanter från samtliga riksdagspartier. Debatten kommer att hållas i Gröna salen på Folkhögskolan Hvilan i Åkarp. Då flera av våra deltagare är på distans, så kommer debatten att streamas och spelas in (se uppdelningen nedan). Tyvärr kan ni som ser debatten online inte ställa frågor denna gång.

Efter debatten så kommer partierna duka upp till ett valtorg dit alla deltagare som är i Åkarp är välkomna för att ställa frågor och hämta material. All ordinarie undervisning i Åkarp är därför inställd till förmån för valtorget kl 10.30-12.

Följande grupper kommer att få ta del av debatten via stream eller inspelat:

Följande grupper kommer att ta del av debatten på plats i Gröna salen:


Utbildningsträffar som genomfördes v34

Vi hade under den gångna veckan ett antal utbildningsträffar för några av våra yrkesutbildningar. Välkomna tillbaka! 


Kaffe/te kostar 12 kr 

Denna terminen kostar kaffet 12:- även kl 10


Obligatoriskt tillval

Studerande i Allmän kurs Grundkursen, Allmän kurs bas 1-3, Fritidsledarutbildningen och Studiemotiverande kurs för folkhögskola (SMF) har fått ett utskick för att välja aktivitet på sitt schemalagda Obligatoriska tillval. Flera alternativ ska väljas eftersom det inte är garanterat att få sitt förstahandsval. Mer information om hur ni väljer och vad ni kan välja mellan står i utskicket. Valet ska gjorts och vara inskickat senast idag, måndag 29/8.

På onsdag (31/8) denna vecka börjar tillvalet enligt schema, dvs onsdagar kl 12.50-14.20. Innan dess kommer ni att få information om vilken grupp ni ska tillhöra.

Val av deltagarrådsrepresentant

Nu är det dags att utse deltagarrådsrepresentanter. Varje utbildning väljer en representant som företräder sin utbildning. Dessa träffar skolchef/rektor eller andra från skolledningen vid några tillfällen under läsåret och samtalar om verksamheten. Meddela era mentorer senast under aktuellttimmen på måndag den 5 september vem från respektive kurs som valts ut. Mentorerna mailar därefter namnen till biträdande rektor Finn Malmgren.

Wiki för studerande

Förra veckan (v 34) och dessförinnan vid kursstarten gick era mentorer igenom viktig information om era studier på Folkhögskolan Hvilan. Det är mycket viktigt att ni inför varje vecka går in på Folkhögskolan Hvilans hemsida www.hvilan.se där ni hittar wiki för studerande som varje vecka innehåller aktuell information. Där kan ni även under fliken Studerande hitta viktig information gällande er som deltagare på Folkhögskolan Hvilan. 

Studieverkstad

Tiderna för studieverkstaden i Globateket är följande denna vecka:

Under måndag till fredag finns studiecoacherna Annika och Daniel på plats. Studiecoach Jasmine kommer att vara på plats i Åkarp måndag-onsdag och fredag medan hon vanligtvis är i filialen i Lund på torsdagar.   

Vid behov har vi ett antal personalmöten och därför kan tiderna för studieverkstad förändras. Ha koll via denna wiki när det gäller förändringar som kan förekomma! 

Allergier

Vi uppmärksammar samtliga på att vi är en nötfri skola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

Likaså har vi deltagare som är känsliga för starka dofter så undvik att använda starka parfymer o.dyl.

Rökning

Eftersom vi bedriver undervisningsverksamhet skall vi inte röka nära lokaliteterna. Vi har dock en rökruta vid Korsvirkeshuset och bara där får ni röka. Tacksam om ni inte röker nära våra grannar utanför folkhögskolans område. Viktigt också att ni inte röker vid våra entréer/infarter. Tack för att vi alla hjälps åt att respektera detta

Påminnelse om iordningsställande och att ha med dator!

Kom ihåg att det är viktigt att alltid ha med din dator då vi jobbar digitalt och också viktigt att vi alla hjälps åt att behålla planerad möblering i undervisningslokalerna samt att vi iordningställer och städar efter oss när lektionen är slut.

Bistron denna vecka

Här är lunchmenyn för vecka 35.  Välkomna!

Ha en bra vecka! Eduardo, Finn, Jorun och Micke!


ÖVRIGA VIKTIGA MEDDELANDEN

Parkering och kör sakta, tänk på att det bor många barn i området!

Parkeringsplats för dig som kör bil och är studerande/besökare eller personal finns öster om skolgården. Tänk på att parkera så att så många som möjligt får plats på parkeringen! Om ni parkerar på gatan vid parkeringen gör det på sådant sätt att bilar på parkeringen har lätt att köra ut. Det går utmärkt att även parkera inne i Åkarps by enligt gällande trafikregler. Tänk dock på att skolans grannar inte skall bli hindrade.

Parkering närmast Tora Vega Huset är endast för leverantörer eller de med särskilt tillstånd. Se karta.

Tänk även på att köra sakta när ni kör in mot Björkvägen till parkeringen, max 10 km/h. Det finns många barn i området!

Rökning

Eftersom vi bedriver undervisningsverksamhet skall vi inte röka nära lokaliteterna. Vi har dock en rökruta och bara där får ni röka. Tacksam om ni inte röker nära våra grannar utanför folkhögskolans område. Viktigt också att ni inte röker vid våra entréer/infarter. Tack för att vi alla hjälps åt att respektera detta

Matrester

Vi är tacksamma om eventuella matrester slängs i papperskorgar i korridorer i stället för i papperskorgar i lektionssalar och arbetsrum eftersom de i korridorerna är mer tillgängliga för kontinuerlig tömning. Matrester i Bistron slängs givetvis där i avsett kärl.

Fimpar och skräp

För allas trivsel hjälp oss att hålla skolområdet och området utanför rent och snyggt. Kasta inte fimpar och skräp på marken utan använd utsatta skräpkorgar samt avsett kärl för fimpar vid rökrutan vid Korsvirkeshuset. Tack för hjälpen!

Allergier

Vi uppmärksammar samtliga på att vi är en nötfri skola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

Likaså har vi deltagare som är känsliga för starka dofter så undvik att använda starka parfymer o.dyl.