Aktuellt v. 17

Hej alla studerande!  

Välkomna till en ny vecka på Folkhögskolan Hvilan! 

Viktig information angående distansundervisningen!

Utifrån det rådande komplicerade läget med hög smittspridning av Covid19 i Skåne kommer fortsatt distansundervisning på Folkhögskolan Hvilan gälla tills vidare utom för en del utbildningar som sedan tidigare fått information om specifika scheman och/eller undantag.  

Skolledningen kommer att informera både personal och studerande några dagar i förväg om eventuell förändring som i så fall kommer innebära en försiktig och successiv övergång till hybridundervisning.

Vi räknar i dagsläget med att distans/online eller hybridverksamhet kommer att fortsätta till terminens slut i juni 2021.

Vi hoppas självfallet att vi kan återgå till hybridundervisning så snart som möjligt men avgörandet ligger inte hos oss utan det beror på utvecklingen av smittspridningen och vaccineringsläget.

Studie- och yrkesvägledning

Vår studie- och yrkesvägledare (SYV) Linnéa kommer fr.om. denna vecka och framåt vara föräldraledig och vi hälsar Linnéas vikarie Malin Schaub välkommen till Hvilan! Malin finns tillgänglig för att svara på dina frågor. Kontakt sker enklast via mail syv@hvilan.se eller via Google Chat. Vid behov kan du självklart boka in ett samtal.

Du kan chatta med SYV på onsdagar kl. 10.00-10.30 varje vecka. Du hittar Malin i Google Chat genom att söka efter "SYV".

Du kan alltid maila dina frågor eller skriva i chatten även på andra tider så svarar Malin så fort hon kan.

Studieverkstad

Välkomna till studieverkstad online v. 17! Tiderna är följande:

Chattrummet hittar du som vanligt under namnet Online Studieverkstaden 2020/21. 

Digital fikakupong

Var och en av er har under vecka 12 fått en present i form av en "digital fikakupong". 

Du kan hämta fikat på Pressbyrån med din individuella kupong. Kupongen är personlig, gäller endast en gång per person och kan inte lösas in mot kontanter. Erbjudandet gäller inte på flygplatser (denna information finns även på kupongen).

Kupongen gäller i 4 månader från det att den levererats till din e-postadress. Efter 4 månader har kupongen inget värde och kan inte återköpas.

Hoppas det smakar med fika!

Ansökan inför HT-21 för deltagare på allmän kurs

Ansökan inför höstterminen är sedan några veckor öppen via hemsidan. Du som studerar på allmän kurs och planerar att fortsätta på Hvilan till hösten behöver skapa en ny ansökan via hemsidan. Ansökan är öppen fram till 15 maj, men du som redan vet vad du vill studera skicka gärna en ansökan redan nu. Du hittar alla kurser via den här länken:  https://hvilan.se/ansoek.html

Antagning sommar och höst 2021 är öppen!

Det går att söka till sommarens och höstens utbildningar via vår hemsida