Aktuellt v 18

Hej alla studerande i Åkarp och Lund!  

Om du studerar SFI hos oss i Lund, se följande information Deltagarwiki för Hvilan SFI (Lund) 

Välkomna till en ny vecka! Hoppas alla haft en bra helg, Valborgsmässoafton och Första maj!

Studerande i Åkarp!

Tyvärr måste vi informera er att Campus Hvilan i Åkarp måste stänga sina lokaler snarast idag tisdag 2 maj pga vattenavstängning som inte var aviserad till oss. Vi beklagar situationen som innebär följande:


- Samtliga toaletter och Bistron stängs med omedelbar verkan 

- All verksamhet stängs i Åkarp och vi är tillbaka imorgon onsdag 3 maj som vanligt enligt schema

- Tyvärr måste Folkhögskolan Sima och Burlövs kommuns gymnasieskola också stänga idag. Vi beklagar detta!

- Samtliga av våra studerande skickas hem med hemuppgifter och all personal får jobba hemifrån idag. 

- Träffen för Stödpedagogutbildning flyttas till vår filial i Lund,  Lilla Fiskaregatan 1a, vån3, mitt i Lund.


För frågor kontakta skolchef/rektor Eduardo eller respektive mentor.


Ansökningsportal Folkhögskolan Hvilan

Ansökningsportalen till Folkhögskolan Hvilan öppen ht23 (utbildningar i Åkarp, Lund och distans) 

Ansökningsportalen för våra utbildningar inför hösten 2023 är öppen. Detta gäller för våra utbildningar inom Allmän kurs och yrkesutbildningar. Du som tänker studera på Hvilan nästa läsår 2023-24 ansök nu! OBS! Gäller även dig som började läsa hos oss denna termin (januari 2023)!


Utbildningsutvärdering för läsåret 2022/2023

Vi är mycket tacksamma för dina åsikter och kommentarer och vill att du svarar på vår utbildningsutvärdering. 

Utvärderingen är anonym och resultaten hjälper oss att utveckla och förbättra våra verksamheter. 


Länk till digitala utvärderingen är:

https://hvilan.se/22-23


Måndag 8 maj och 15 maj finns det tid under aktuellt-timmen att göra utvärderingen på skolan. Din mentor hjälper dig.

Sista svarsdagen är 21 maj. 


Studieverkstad v. 18  (Åkarp) 

Tiderna för studieverkstaden i Globateket är följande denna vecka: 

Studieverkstaden som är efter skolan kommer detta läsår vara både på plats och på distans i chatten Online studieverkstad 2023.

I chatten Online studieverkstad kan du skriva till studiecoacherna om du behöver hjälp så startar de en privat chatt med dig.

Måndag-fredag finns studiecoacherna Samira och Joakim på plats i Åkarp. Fredagar är även Jasmine på plats som studiecoach.  

Vid behov har vi ett antal personalmöten och därför kan tiderna för studieverkstad förändras. Ha koll via denna wiki när det gäller förändringar som kan förekomma! 


Fredag 19 maj

Fredagen 19 maj, dagen efter Kristi himmelsfärdsdag är  en vanlig vardag hos oss, men i år är det ingen undervisning på plats på Folkhögskolan Hvilan i Åkarp och Lund utan deltagarna får istället hemuppgifter.


Bistron (Åkarp)

Lunchmenyn för vecka 18. Välkomna!


Skolledningen genom Eduardo, Finn, Jorun och Micke!


___________________________________

Övriga frågor!

Allergier - undvik parfymer och nötter 

 Vi har deltagare och personal som är allergiska eller känsliga för starka dofter så det är mycket viktigt att inte använda parfymer o.dyl. Detta gäller samtliga deltagare och utbildningar i både Lund och Åkarp.  Tack för hjälpen och att ni visar hänsyn!

Vi påminner också om att vi är en nötfri folkhögskola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

___________________________________

Smittspridning

Fortfarande viktigt att inte slappna av när det gäller smittspridning av Covid-19 och vinterinfluensa! Var noga med att att tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. Om du inte är vaccinerad mot Covid är rekommendationen att göra det. 

___________________________________

ÖVRIGA VIKTIGA MEDDELANDEN

Parkering och kör sakta, tänk på att det bor många barn i området!

Parkeringsplats för dig som kör bil och är studerande/besökare eller personal finns öster om skolgården. Tänk på att parkera så att så många som möjligt får plats på parkeringen! Om ni parkerar på gatan vid parkeringen gör det på sådant sätt att bilar på parkeringen har lätt att köra ut. Det går utmärkt att även parkera inne i Åkarps by enligt gällande trafikregler. Tänk dock på att skolans grannar inte skall bli hindrade.

Parkering närmast Tora Vega Huset är endast för leverantörer eller de med särskilt tillstånd. Se karta.

Tänk även på att köra sakta när ni kör in mot Björkvägen till parkeringen, max 10 km/h. Det finns många barn i området!

Wiki för studerande

Det är mycket viktigt att ni inför varje vecka går in på Folkhögskolan Hvilans hemsida www.hvilan.se där ni hittar wiki för studerande som varje vecka innehåller aktuell information. Där kan ni även under fliken Studerande hitta viktig information gällande er som deltagare på Folkhögskolan Hvilan. 

Påminnelse om iordningsställande och att ha med dator!

Kom ihåg att det är viktigt att alltid ha med din dator då vi jobbar digitalt och också viktigt att vi alla hjälps åt att behålla planerad möblering i undervisningslokalerna samt att vi iordningställer och städar efter oss när lektionen är slut.

Allergier - undvik parfymer och nötter. 

Vi har deltagare och personal som är allergiska eller känsliga för starka dofter så det är mycket viktigt att inte använda parfymer o.dyl. Detta gäller samtliga deltagare och utbildningar, inte minst i Språkhuset.  Tack för hjälpen och att ni visar hänsyn!

Vi påminner också om att vi är en nötfri folkhögskola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

 Detta gäller självklart i lokalerna både i Lund och Åkarp!

Rökning

Eftersom vi bedriver undervisningsverksamhet skall vi inte röka nära lokaliteterna. Vi har dock en rökruta vid Korsvirkeshuset och bara där får ni röka. Tacksam om ni inte röker nära våra grannar utanför folkhögskolans område. Viktigt också att ni inte röker vid våra entréer/infarter. 

I vår filial i Lund är det viktigt att inte röka på innergården utan på tillåtna ställen i Lund. Tack för att vi alla hjälps åt att respektera detta

Matrester

Vi är tacksamma om eventuella matrester slängs i papperskorgar i korridorer i stället för i papperskorgar i lektionssalar och arbetsrum eftersom de i korridorerna är mer tillgängliga för kontinuerlig tömning. Matrester i Bistron slängs givetvis där i avsett kärl.

Fimpar och skräp

För allas trivsel hjälp oss att hålla skolområdet och området utanför rent och snyggt. Kasta inte fimpar och skräp på marken utan använd utsatta skräpkorgar samt avsett kärl för fimpar vid rökrutan vid Korsvirkeshuset. Tack för hjälpen!