Aktuellt v 9

Hej alla studerande i Åkarp och Lund!  

Om du studerar SFI hos oss i Lund, se följande information Deltagarwiki för Hvilan SFI (Lund) 

Välkomna till en ny vecka! En del av er har haft sportlov medan en del har studerat som vanligt enligt schema. Vi önskar er alla en bra kommande vecka!

Yrkesutbildningar i Åkarp  2 mars

Studerande på Socialpedagogutbildningen år 1 och Lärarassistentutbildningen har utbildningsträff i Åkarp torsdag 2 mars. Välkomna!


Ansökningsportalen öppen ht23

Nu öppnar vi ansökningsportalen för våra utbildningar inför hösten 2023. Detta gäller för våra utbildningar inom Allmän kurs och yrkesutbildningar. 


Tyvärr beslutade den nya regeringen i slutet av hösten att folkhögskolor skulle få minskade anslag och minskade studerandeplatser och statsbidraget för allmän kurs och särskild kurs. Detta innebär att några av våra utbildningar inom allmän kurs och särskild kurs inte kan genomföras från och med hösten 2023. Denna förändring påverkar inte våra studerande under nuvarande termin och förändringar gäller bara utbildningar som skulle starta till hösten. Besluten påverkar inte heller andra utbildningsverksamheter såsom SFI, SMF eller Svenska från dag ett, eftersom dessa utbildningar finansieras med andra medel. 


Har du frågor kontakta gärna respektive biträdande rektor eller mig.


Nya pedagoger på allmän kurs och SFI i Åkarp och Lund

Vi hälsar Anna Nygren välkommen som ny pedagog för SFI i Åkarp. Anna  tar över Per Engmans undervisning medan Per kommer att ha undervisning på Folkhögskolan Hvilans filial i Lund. 


Jasmine Nilsson Schyllert kommer att ta över Helena Plato Lundströms undervisning i Åkarp och Lund fr.o.m. vecka 12 då Helena börjar en ny anställning. Dessförinnan kommer Jasmine och Helena ha undervisning tillsammans med start 6 mars.  På fredagar kommer Jasmine fortsätta att arbeta som studiecoach under vårterminen.    


Care of Folkbildningen

Från och med torsdag startar våra nya utbildningar inom projektet Care of Folkbildningen. Vi välkomnar alla nya deltagare i kurserna! Du kan läsa mer om våra utbildningar i projektet inne på vår hemsida: https://hvilan.se/utbildningar/profil-och-uppdragsutbildning/care-of-folkbildningen.html 


Studieverkstad

Tiderna för studieverkstaden i Globateket är följande denna vecka:

Studieverkstaden som är efter skolan kommer detta läsår vara både på plats och på distans i chatten Online studieverkstad 2023.

I chatten Online studieverkstad kan du skriva till studiecoacherna om du behöver hjälp så startar de en privat chatt med dig.

Under måndag är Samira och Joakim på plats i Åkarp medan Jasmine är på plats i Lund. Tisdag-fredag finns studiecoacherna Samira, Joakim och Jasmine på plats i Åkarp.  

Vid behov har vi ett antal personalmöten och därför kan tiderna för studieverkstad förändras. Ha koll via denna wiki när det gäller förändringar som kan förekomma! 


Bistron

Lunchmenyn för vecka 9.  Välkomna!


Ha en bra vecka! Eduardo, Finn, Jorun och Micke!

___________________________________

Smittspridning

Fortfarande viktigt att inte slappna av när det gäller smittspridning av Covid-19 och vinterinfluensa! Var noga med att att tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. Om du inte är vaccinerad mot Covid är rekommendationen att göra det. 

___________________________________

ÖVRIGA VIKTIGA MEDDELANDEN

Parkering och kör sakta, tänk på att det bor många barn i området!

Parkeringsplats för dig som kör bil och är studerande/besökare eller personal finns öster om skolgården. Tänk på att parkera så att så många som möjligt får plats på parkeringen! Om ni parkerar på gatan vid parkeringen gör det på sådant sätt att bilar på parkeringen har lätt att köra ut. Det går utmärkt att även parkera inne i Åkarps by enligt gällande trafikregler. Tänk dock på att skolans grannar inte skall bli hindrade.

Parkering närmast Tora Vega Huset är endast för leverantörer eller de med särskilt tillstånd. Se karta.

Tänk även på att köra sakta när ni kör in mot Björkvägen till parkeringen, max 10 km/h. Det finns många barn i området!

Wiki för studerande

Det är mycket viktigt att ni inför varje vecka går in på Folkhögskolan Hvilans hemsida www.hvilan.se där ni hittar wiki för studerande som varje vecka innehåller aktuell information. Där kan ni även under fliken Studerande hitta viktig information gällande er som deltagare på Folkhögskolan Hvilan. 

Påminnelse om iordningsställande och att ha med dator!

Kom ihåg att det är viktigt att alltid ha med din dator då vi jobbar digitalt och också viktigt att vi alla hjälps åt att behålla planerad möblering i undervisningslokalerna samt att vi iordningställer och städar efter oss när lektionen är slut.

Allergier - undvik parfymer och nötter. 

Vi har deltagare och personal som är allergiska eller känsliga för starka dofter så det är mycket viktigt att inte använda parfymer o.dyl. Detta gäller samtliga deltagare och utbildningar, inte minst i Språkhuset.  Tack för hjälpen och att ni visar hänsyn!

Vi påminner också om att vi är en nötfri folkhögskola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

 Detta gäller självklart i lokalerna både i Lund och Åkarp!

Rökning

Eftersom vi bedriver undervisningsverksamhet skall vi inte röka nära lokaliteterna. Vi har dock en rökruta vid Korsvirkeshuset och bara där får ni röka. Tacksam om ni inte röker nära våra grannar utanför folkhögskolans område. Viktigt också att ni inte röker vid våra entréer/infarter. 

I vår filial i Lund är det viktigt att inte röka på innergården utan på tillåtna ställen i Lund. Tack för att vi alla hjälps åt att respektera detta

Matrester

Vi är tacksamma om eventuella matrester slängs i papperskorgar i korridorer i stället för i papperskorgar i lektionssalar och arbetsrum eftersom de i korridorerna är mer tillgängliga för kontinuerlig tömning. Matrester i Bistron slängs givetvis där i avsett kärl.

Fimpar och skräp

För allas trivsel hjälp oss att hålla skolområdet och området utanför rent och snyggt. Kasta inte fimpar och skräp på marken utan använd utsatta skräpkorgar samt avsett kärl för fimpar vid rökrutan vid Korsvirkeshuset. Tack för hjälpen!