Aktuellt v 3

Hej alla studerande i Åkarp och Lund!  

Om du studerar SFI hos oss i Lund, se följande information Deltagarwiki för Hvilan SFI (Lund) 


Välkomna till en ny vecka! Vi önskar er alla kommande bra dagar med studierna!

Ny pedagog i Allmän kurs bas1-3 och Allmän kurs Grundkursen

Vi hälsar Johanna Hernborg Axelson välkommen som ny pedagog på Hvilan i Åkarp fr.o.m. idag (måndag 16/1). Johanna som har jobbat som pedagog tidigare på Hvilan kommer att undervisa i allmän kurs bas 1-3 samt i allmän kurs grundkursen. Välkommen tillbaka Johanna! 

Ökad smittspridning

Fortfarande viktigt att inte slappna av när det gäller smittspridning av Covid-19 och vinterinfluensa! Var noga med att att tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. Om du inte är vaccinerad mot Covid är rekommendationen att göra det. 

CSN

För dig som pluggar och sökt CSN. Påminnelse att nu i samband med terminsstart logga in på Mina sidor hos CSN och göra din studieförsäkran att du börjat plugga igen. Skolan skickar dagligen digitala rapporter till CSN utifrån närvaro och studieaktivitet de första veckorna. 

Vårens högskoleprov 2023

Anmälan till vårens högskoleprov stänger den 17 januari före klockan 24.00. Det går inte att anmäla sig i efterhand. Du anmäler dig till högskoleprovet via hogskoleprov.nuAnmälningsavgiften är 550 kronor. Provdatum är lördagen den 25 mars.

Bistron 

Lunchmenyn för vecka 3.  Välkomna!

Studieverkstad v 3

Tiderna för studieverkstaden i Globateket är följande denna vecka:

Studieverkstaden som är efter skolan kommer detta läsår vara både på plats och på distans i chatten Online studieverkstad 2023.

I chatten Online studieverkstad kan du skriva till studiecoacherna om du behöver hjälp så startar de en privat chatt med dig.

Under måndag - fredag finns studiecoach Daniel på plats i Åkarp. Studiecoach Jasmine är på plats i Åkarp tisdag till fredag medan hon är i filialen i Lund på måndag. 

Vid behov har vi ett antal personalmöten och därför kan tiderna för studieverkstad förändras. Ha koll via denna wiki när det gäller förändringar som kan förekomma!

Information inför vårterminen 2023

Vår studievägledare/administratör Linnéa Fjellner har lämnat oss för nytt jobb uppåt landet. Studievägledare Isabelle Hansson tar över Linnéas tjänst i slutet av januari 2023.

Pedagog Elisavet Andersson Georgiadou har sin sista undervisningsdag fredagen den 10 februari. Daniel Olave Jara kommer därefter att ta över Elisavets tjänst som pedagog resten av vårterminen.


Ha en bra vecka och en god fortsättning på det nya året! Eduardo, Finn, Jorun och Micke!


ÖVRIGA VIKTIGA MEDDELANDEN

Parkering och kör sakta, tänk på att det bor många barn i området!

Parkeringsplats för dig som kör bil och är studerande/besökare eller personal finns öster om skolgården. Tänk på att parkera så att så många som möjligt får plats på parkeringen! Om ni parkerar på gatan vid parkeringen gör det på sådant sätt att bilar på parkeringen har lätt att köra ut. Det går utmärkt att även parkera inne i Åkarps by enligt gällande trafikregler. Tänk dock på att skolans grannar inte skall bli hindrade.

Parkering närmast Tora Vega Huset är endast för leverantörer eller de med särskilt tillstånd. Se karta.

Tänk även på att köra sakta när ni kör in mot Björkvägen till parkeringen, max 10 km/h. Det finns många barn i området!

Wiki för studerande

Det är mycket viktigt att ni inför varje vecka går in på Folkhögskolan Hvilans hemsida www.hvilan.se där ni hittar wiki för studerande som varje vecka innehåller aktuell information. Där kan ni även under fliken Studerande hitta viktig information gällande er som deltagare på Folkhögskolan Hvilan. 

Påminnelse om iordningsställande och att ha med dator!

Kom ihåg att det är viktigt att alltid ha med din dator då vi jobbar digitalt och också viktigt att vi alla hjälps åt att behålla planerad möblering i undervisningslokalerna samt att vi iordningställer och städar efter oss när lektionen är slut.

Allergier - undvik starka dofter och nötter. 

Vi har deltagare och personal som är allergiska eller känsliga för starka dofter så det är mycket viktigt att inte använda parfymer o.dyl. Detta gäller samtliga deltagare och utbildningar, inte minst i Språkhuset.  Tack för hjälpen och att ni visar hänsyn!

Vi påminner också om att vi är en nötfri folkhögskola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

 Detta gäller självklart i lokalerna både i Lund och Åkarp!

Rökning

Eftersom vi bedriver undervisningsverksamhet skall vi inte röka nära lokaliteterna. Vi har dock en rökruta vid Korsvirkeshuset och bara där får ni röka. Tacksam om ni inte röker nära våra grannar utanför folkhögskolans område. Viktigt också att ni inte röker vid våra entréer/infarter. 

I vår filial i Lund är det viktigt att inte röka på innergården utan på tillåtna ställen i Lund. Tack för att vi alla hjälps åt att respektera detta

Matrester

Vi är tacksamma om eventuella matrester slängs i papperskorgar i korridorer i stället för i papperskorgar i lektionssalar och arbetsrum eftersom de i korridorerna är mer tillgängliga för kontinuerlig tömning. Matrester i Bistron slängs givetvis där i avsett kärl.

Fimpar och skräp

För allas trivsel hjälp oss att hålla skolområdet och området utanför rent och snyggt. Kasta inte fimpar och skräp på marken utan använd utsatta skräpkorgar samt avsett kärl för fimpar vid rökrutan vid Korsvirkeshuset. Tack för hjälpen!