Aktuellt v 2

Hej alla studerande i Åkarp och Lund!  

Om du studerar SFI hos oss i Lund, se följande information Deltagarwiki för Hvilan SFI (Lund) 

Varmt välkomna till vårterminen 2023 på Folkhögskolan Hvilan! 

Samtliga deltagare i Lund, Åkarp och de som studerar på distans hälsas välkomna till vårterminen 2023 hos Hvilan! En del av er har studerat under jul-/helglov och nyår medan andra kommer tillbaka efter lov. Ett litet extra välkomnande till nya deltagare som börjar hos oss!  Utbildningar som haft jullov börjar enligt ordinarie schema måndagen den 9 januari.

Konsert fredag 13 januari kl 10.30-11.45 i Gröna salen, Åkarp


Samtliga folkhögskoledeltagare i Åkarp är inbjudna till konsert på fredag 13/1 kl 10.30 då vi får besök av nio artister som ska framföra egna spännande visor och singersongwritinglåtar.


Vi får uppleva musik från fem artister från Vislinjen på Nordiska folkhögskolan i Kungälv i Sverige men även från fyra artister med bakgrund i Uganda, Bosnien, Kuba samt Portugal.


Denna spännande konsert arrangeras i samarbete med ’Visfestivalen i Lund’ som varje vinter står bakom den mångkulturella ’Songwriterfestivalen Lund berättar’ kommande helg i Stadshallen i Lund.

 

Välkomna!

Ökad smittspridning

Fortfarande viktigt att inte slappna av när det gäller smittspridning av Covid-19 och vinterinfluensa! Var noga med att att tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. Om du inte är vaccinerad mot Covid är rekommendationen att göra det. 

Vårens högskoleprov 2023

Anmälan till vårens högskoleprov öppnar den 10 januari klockan 08.00 och stänger den 17 januari före klockan 24.00. Det går inte att anmäla sig i efterhand. Du anmäler dig till högskoleprovet via hogskoleprov.nuAnmälningsavgiften är 550 kronor. Provdatum är lördagen den 25 mars.

Bistron 

Lunchmenyn för vecka 2.  Välkomna!

Studieverkstad v 2

Tiderna för studieverkstaden i Globateket är följande denna vecka:

Studieverkstaden som är efter skolan kommer detta läsår vara både på plats och på distans i chatten Online studieverkstad 2023.

I chatten Online studieverkstad kan du skriva till studiecoacherna om du behöver hjälp så startar de en privat chatt med dig.

Under måndag - fredag finns studiecoach Daniel på plats i Åkarp. Studiecoach Jasmine är på plats i Åkarp tisdag till fredag medan hon är i filialen i Lund på måndag. 

Vid behov har vi ett antal personalmöten och därför kan tiderna för studieverkstad förändras. Ha koll via denna wiki när det gäller förändringar som kan förekomma!

Information inför vårterminen 2023

Utbildningar som haft jullov börjar enligt ordinarie schema måndagen den 9 januari.

Vår studievägledare/administratör Linnéa Fjellner har lämnat oss för nytt jobb uppåt landet. Studievägledare Isabelle Hansson tar över Linnéas tjänst i slutet av januari 2023.

Pedagog Elisavet Andersson Georgiadou kommer avsluta sin anställning hos oss 18 februari. Daniel Olave Jara kommer därefter att ta över Elisavets tjänst som pedagog resten av vårterminen.

Studiecoach Annika Grundström  avslutade sin anställning hos oss 31 december för annat jobb i Lund. Skolledningen arbetar med ersättare inför VT-22.

Vi önskar Linnéa, Elisavet och Annika all lycka till i deras kommande yrkesliv samtidigt som vi hälsar Isabelle välkommen som ny studievägledare på folkhögskolan liksom Daniel till ny hans nya tjänst under vårterminen!  


Ha en bra vecka och en god fortsättning på det nya året! Eduardo, Finn, Jorun och Micke!


ÖVRIGA VIKTIGA MEDDELANDEN

Parkering och kör sakta, tänk på att det bor många barn i området!

Parkeringsplats för dig som kör bil och är studerande/besökare eller personal finns öster om skolgården. Tänk på att parkera så att så många som möjligt får plats på parkeringen! Om ni parkerar på gatan vid parkeringen gör det på sådant sätt att bilar på parkeringen har lätt att köra ut. Det går utmärkt att även parkera inne i Åkarps by enligt gällande trafikregler. Tänk dock på att skolans grannar inte skall bli hindrade.

Parkering närmast Tora Vega Huset är endast för leverantörer eller de med särskilt tillstånd. Se karta.

Tänk även på att köra sakta när ni kör in mot Björkvägen till parkeringen, max 10 km/h. Det finns många barn i området!

Wiki för studerande

Det är mycket viktigt att ni inför varje vecka går in på Folkhögskolan Hvilans hemsida www.hvilan.se där ni hittar wiki för studerande som varje vecka innehåller aktuell information. Där kan ni även under fliken Studerande hitta viktig information gällande er som deltagare på Folkhögskolan Hvilan. 

Påminnelse om iordningsställande och att ha med dator!

Kom ihåg att det är viktigt att alltid ha med din dator då vi jobbar digitalt och också viktigt att vi alla hjälps åt att behålla planerad möblering i undervisningslokalerna samt att vi iordningställer och städar efter oss när lektionen är slut.

Allergier - undvik starka dofter och nötter. 

Vi har deltagare och personal som är allergiska eller känsliga för starka dofter så det är mycket viktigt att inte använda parfymer o.dyl. Detta gäller samtliga deltagare och utbildningar, inte minst i Språkhuset.  Tack för hjälpen och att ni visar hänsyn!

Vi påminner också om att vi är en nötfri folkhögskola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

 Detta gäller självklart i lokalerna både i Lund och Åkarp!

Rökning

Eftersom vi bedriver undervisningsverksamhet skall vi inte röka nära lokaliteterna. Vi har dock en rökruta vid Korsvirkeshuset och bara där får ni röka. Tacksam om ni inte röker nära våra grannar utanför folkhögskolans område. Viktigt också att ni inte röker vid våra entréer/infarter. 

I vår filial i Lund är det viktigt att inte röka på innergården utan på tillåtna ställen i Lund. Tack för att vi alla hjälps åt att respektera detta

Matrester

Vi är tacksamma om eventuella matrester slängs i papperskorgar i korridorer i stället för i papperskorgar i lektionssalar och arbetsrum eftersom de i korridorerna är mer tillgängliga för kontinuerlig tömning. Matrester i Bistron slängs givetvis där i avsett kärl.

Fimpar och skräp

För allas trivsel hjälp oss att hålla skolområdet och området utanför rent och snyggt. Kasta inte fimpar och skräp på marken utan använd utsatta skräpkorgar samt avsett kärl för fimpar vid rökrutan vid Korsvirkeshuset. Tack för hjälpen!