Aktuellt v 23

Hej alla studerande i Åkarp och Lund!  

Välkomna till vårterminens sista vecka! Vi önskar er alla kommande bra dagar! Särskilt välkomna till deltagarna i våra yrkesutbildningar på distans som är på Hvilan i Åkarp denna vecka!

Projektdagar tisdag 7 och onsdag 8 juni

OBS! Gäller ej Lärarassistent-, Socialpedagog-, Stödpedagogutbildningen och SFI i Lund

Valen till aktivitet och vilken grupp var och en tillhör ska vara gjord och utskickad med information om tider mötesplats med mera. Vi önskar er trevliga och givande projektdagar! Har du inte gjort något val vänligen kontakta receptionen. 

För dig som undrar vad projektdagarna 2022 är?

Det är två schemabrytande dagar som är obligatoriska med full fokus på aktiviteter, skapande och kulturell härlighet. Ett årligt återkommande inslag i studietiden hos oss och vanligtvis mycket uppskattat med skratt, glädje och kamratskap.

Friluftsdag på torsdag 9 juni

OBS! Gäller ej Lärarassistent-, Socialpedagog-, Stödpedagogutbildningen och SFI i Lund

På torsdag (9 juni) nästa vecka är det friluftsdag på Ribban i Malmö. Se "Skolchefs/rektors sommarbrev" som skickats till er för mer information om tider, aktiviteter och övrigt.

Avslutningsdag VT-2022 fredag 10 juni

Fredagen den 10 juni är det avslutning för vårterminen 2022! Avslutningen är på Folkhögskolan Hvilan i Åkarp med start kl 10.00. Mer information finns i "Skolchefs/rektors sommarbrev" som skickats till er.

Ansökan inför HT-22 för deltagare på allmän kurs

Ansökan inför höstterminen är öppen via hemsidan. Du som redan studerar på allmän kurs och planerar att fortsätta på allmän kurs till hösten behöver skapa en ny ansökan via hemsidan.  Ansökan var öppen till 15 maj och därefter antas i mån av plats. Har du missat att skicka in ansökan men vet att du vill studera på Hvilan - skicka en ansökan nu. Du hittar alla kurser (allmän kurs, yrkesutbildningar och sommarkurser) via den här länken:  https://hvilan.se/ansoek.html   

Studieverkstad

Ingen studieverkstad denna sista vecka under vårterminen. Välkomna till höstterminen 2022!

Bistron denna vecka

Här är lunchmenyn för vecka 23.  Välkomna!

Ha en bra vecka! Eduardo, Finn, Jorun och Micke!ÖVRIGA VIKTIGA MEDDELANDEN

Parkering och kör sakta, tänk på att det bor många barn i området!

Parkeringsplats för dig som kör bil och är studerande/besökare eller personal finns öster om skolgården. Tänk på att parkera så att så många som möjligt får plats på parkeringen! Om ni parkerar på gatan vid parkeringen gör det på sådant sätt att bilar på parkeringen har lätt att köra ut. Det går utmärkt att även parkera inne i Åkarps by enligt gällande trafikregler. Tänk dock på att skolans grannar inte skall bli hindrade.

Parkering närmast Tora Vega Huset är endast för leverantörer eller de med särskilt tillstånd. Se karta.

Tänk även på att köra sakta när ni kör in mot Björkvägen till parkeringen, max 10 km/h. Det finns många barn i området!

Rökning

Eftersom vi bedriver undervisningsverksamhet skall vi inte röka nära lokaliteterna. Vi har dock en rökruta och bara där får ni röka. Tacksam om ni inte röker nära våra grannar utanför folkhögskolans område. Viktigt också att ni inte röker vid våra entréer/infarter. Tack för att vi alla hjälps åt att respektera detta

Matrester

Vi är tacksamma om eventuella matrester slängs i papperskorgar i korridorer i stället för i papperskorgar i lektionssalar och arbetsrum eftersom de i korridorerna är mer tillgängliga för kontinuerlig tömning. Matrester i Bistron slängs givetvis där i avsett kärl.

Fimpar och skräp

För allas trivsel hjälp oss att hålla skolområdet och området utanför rent och snyggt. Kasta inte fimpar och skräp på marken utan använd utsatta skräpkorgar samt avsett kärl för fimpar vid rökrutan. Tack för hjälpen!

Allergier

Vi uppmärksammar samtliga på att vi är en nötfri skola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

Likaså har vi deltagare som är känsliga för starka dofter så undvik att använda starka parfymer o.dyl.