Aktuellt v 14

Hej alla studerande i Åkarp och Lund!  

Om du studerar SFI hos oss i Lund, se följande information Deltagarwiki för Hvilan SFI (Lund) 

Välkomna till en ny vecka! 


Påsklov för vissa utbildningar denna vecka i Åkarp och Lund (v. 14)

Denna vecka har allmän kurs påsklov/läslov men studieverkstaden kommer att vara öppen (se nedan). Fredag 7 april och måndag 10 april är alla studerande lediga eftersom det är helgdagar ("röda dagar"), nämligen Långfredag och Annandag påsk.


Ansökningsportalen öppen ht23 (utbildningar i Åkarp, Lund och distans

Ansökningsportalen för våra utbildningar inför hösten 2023 är öppen. Detta gäller för våra utbildningar inom Allmän kurs och yrkesutbildningar. Du som tänker studera på Hvilan nästa läsår 2023-24 ansök redan nu!


Studieverkstad denna vecka  i Åkarp (v. 14) 

Studieverkstaden är öppen måndag-torsdag kl. 9.00-14.00. Välkomna!


Receptionen Åkarp

Ordinarie öppettider måndag-onsdag. Stängt torsdag.


Reception Lund

Ordinarie öppettider måndag - torsdag


Bistron  i Åkarp (v. 14)

Frukostbuffé måndag-torsdag kl. 8.00-9.00

Lunch måndag-tisdag, ordinarie öppettider. OBS! Lunchstängt onsdag-torsdag. 

Lunchmenyn för vecka 14 (mån-tis) 


SFI för ukrainare

Regeringen har informerat om att hjälpa kommuner ekonomiskt för att öppna upp möjligheten för ukrainare att studera SFI.  Vi samtalar med kommunen om detta och skolledningen återkommer med mer information framöver.


Övriga frågor!

Allergier - undvik parfymer och nötter 

 Vi har deltagare och personal som är allergiska eller känsliga för starka dofter så det är mycket viktigt att inte använda parfymer o.dyl. Detta gäller samtliga deltagare och utbildningar, inte minst i Språkhuset.  Tack för hjälpen och att ni visar hänsyn!

Vi påminner också om att vi är en nötfri folkhögskola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.


Fredag 19 maj

Fredagen 19 maj, dagen efter Kristi himmelsfärdsdag är  en vanlig vardag hos oss, men i år är det ingen undervisning på plats på Folkhögskolan Hvilan i Åkarp och Lund utan deltagarna får istället hemuppgifter.


Glad Påsk och Eid Mubarak!

Skolledningen genom Eduardo, Finn, Jorun och Micke!


___________________________________

Smittspridning

Fortfarande viktigt att inte slappna av när det gäller smittspridning av Covid-19 och vinterinfluensa! Var noga med att att tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. Om du inte är vaccinerad mot Covid är rekommendationen att göra det. 

___________________________________

ÖVRIGA VIKTIGA MEDDELANDEN

Parkering och kör sakta, tänk på att det bor många barn i området!

Parkeringsplats för dig som kör bil och är studerande/besökare eller personal finns öster om skolgården. Tänk på att parkera så att så många som möjligt får plats på parkeringen! Om ni parkerar på gatan vid parkeringen gör det på sådant sätt att bilar på parkeringen har lätt att köra ut. Det går utmärkt att även parkera inne i Åkarps by enligt gällande trafikregler. Tänk dock på att skolans grannar inte skall bli hindrade.

Parkering närmast Tora Vega Huset är endast för leverantörer eller de med särskilt tillstånd. Se karta.

Tänk även på att köra sakta när ni kör in mot Björkvägen till parkeringen, max 10 km/h. Det finns många barn i området!

Wiki för studerande

Det är mycket viktigt att ni inför varje vecka går in på Folkhögskolan Hvilans hemsida www.hvilan.se där ni hittar wiki för studerande som varje vecka innehåller aktuell information. Där kan ni även under fliken Studerande hitta viktig information gällande er som deltagare på Folkhögskolan Hvilan. 

Påminnelse om iordningsställande och att ha med dator!

Kom ihåg att det är viktigt att alltid ha med din dator då vi jobbar digitalt och också viktigt att vi alla hjälps åt att behålla planerad möblering i undervisningslokalerna samt att vi iordningställer och städar efter oss när lektionen är slut.

Allergier - undvik parfymer och nötter. 

Vi har deltagare och personal som är allergiska eller känsliga för starka dofter så det är mycket viktigt att inte använda parfymer o.dyl. Detta gäller samtliga deltagare och utbildningar, inte minst i Språkhuset.  Tack för hjälpen och att ni visar hänsyn!

Vi påminner också om att vi är en nötfri folkhögskola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

 Detta gäller självklart i lokalerna både i Lund och Åkarp!

Rökning

Eftersom vi bedriver undervisningsverksamhet skall vi inte röka nära lokaliteterna. Vi har dock en rökruta vid Korsvirkeshuset och bara där får ni röka. Tacksam om ni inte röker nära våra grannar utanför folkhögskolans område. Viktigt också att ni inte röker vid våra entréer/infarter. 

I vår filial i Lund är det viktigt att inte röka på innergården utan på tillåtna ställen i Lund. Tack för att vi alla hjälps åt att respektera detta

Matrester

Vi är tacksamma om eventuella matrester slängs i papperskorgar i korridorer i stället för i papperskorgar i lektionssalar och arbetsrum eftersom de i korridorerna är mer tillgängliga för kontinuerlig tömning. Matrester i Bistron slängs givetvis där i avsett kärl.

Fimpar och skräp

För allas trivsel hjälp oss att hålla skolområdet och området utanför rent och snyggt. Kasta inte fimpar och skräp på marken utan använd utsatta skräpkorgar samt avsett kärl för fimpar vid rökrutan vid Korsvirkeshuset. Tack för hjälpen!