Aktuellt v. 13

Hej alla studerande!  

Trevlig påsk- och läslovsvecka till de kurser som har det denna vecka, och lycka till med studierna till er som inte har lov utan studerar enligt schema som vanligt!

Efter vecka 13  är det lektioner för alla enligt ordinarie schema fr.o.m. tisdag 6 april (v. 14).

Studieverkstad vecka 13

Under vecka 13, då flera kurser har påsklov/läslovsvecka, kommer studieverkstaden vara öppen online måndag-torsdag kl. 9.00-14.00. Studiecoacherna har skickat ut information till er angående verksamheten v 13. 

Viktig information angående distansundervisningen!

Utifrån det rådande läget med smittspridning av Covid19 i Skåne kommer fortsatt distansundervisning på Folkhögskolan Hvilan gälla tills vidare utom för en del utbildningar som sedan tidigare fått information om specifika scheman och/eller undantag.

Skolledningen kommer att informera både personal och studerande några dagar i förväg om eventuell förändring som i så fall kommer innebära övergång till hybridundervisning.

Vi räknar i dagsläget med att distans/online eller hybridverksamhet kommer att fortsätta till terminens slut i juni 2021.

Vi hoppas självfallet att vi kan återgå till hybridundervisning så snart som möjligt men avgörandet ligger inte hos oss utan det beror på utvecklingen av smittspridningen och vaccineringsläget.

Uppmuntran inför påsken

Var och en av er har under vecka 12 fått en present i form av en "digital fikakupong" som uppmuntran inför påsken.

Du kan hämta fikat på Pressbyrån med din individuella kupong. Kupongen är personlig, gäller endast en gång per person och kan inte lösas in mot kontanter. Erbjudandet gäller inte på flygplatser (denna information finns även på kupongen).

Kupongen gäller i 4 månader från det att den levererats till din e-postadress. Efter 4 månader har kupongen inget värde och kan inte återköpas.

Hoppas det smakar med fika!

Öppet hus på universitet och högskolor

Till alla deltagare som är nyfikna på att ansöka till högskola eller universitet kommer här information om Öppet hus för de olika lärosätena i Skåne. Öppet hus kommer trots covid-19 att genomföras under våren, men precis som mycket annat blir det online istället för på plats. Malmö universitet, Högskolan Kristianstad och SLU i Alnarp har redan haft sina Öppet hus (se tidigare veckors Aktuellt).  Nedan kan du se när kvarvarande Lunds Universitet har sitt Öppet hus:

Ansökan till högskolor/universitet öppen t.o.m. måndag 15 april

Ansökan till högskolor och universitet är öppen mellan 15 mars och 15 april för dig som vill börja studera hösten 2021. Ansökan görs via https://www.antagning.se/se/start

Ansökan inför HT-21 för deltagare på allmän kurs

Ansökan inför höstterminen är nu öppen via hemsidan. Du som studerar på allmän kurs och planerar att fortsätta på Hvilan till hösten behöver skapa en ny ansökan via hemsidan. Ansökan är öppen ända fram till 15 maj, men för dig som redan vet vad du vill studera så går det bra att skicka en ansökan redan nu. Du hittar alla kurser via den här länken:  https://hvilan.se/ansoek.html

Antagning sommar och höst 2021 är öppen!

Det går nu att söka till sommarens och höstens utbildningar via vår hemsida

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor om din studietid på Hvilan? Funderar du på vad du ska göra efter dina studier på Hvilan? Undrar du hur man blir antagen till yrkeshögskolan eller universitetet? Vill du ha hjälp med CSN?

Vår studie- och yrkesvägledare (SYV) Linnéa finns tillgänglig för att svara på dina frågor. Kontakt sker enklast via mail syv@hvilan.se eller via Google Chat. Vid behov kan du självklart boka in ett samtal.

Du kan chatta med SYV på onsdagar kl. 10.00-10.30 varje vecka. Du hittar Linnéa i Google Chat genom att söka efter "SYV".

Du kan alltid maila dina frågor eller skriva i chatten även på andra tider så svarar Linnéa så fort hon kan.

Folkhögskolans dag och Hvilan dag

Den 17 april firas folkhögskolans dag runt om i Sverige med olika evenemang (online). Årets tema är 100 år av demokrati där folkhögskolorna haft en viktig roll i bygget av demokratin liksom i det demokratiska samtalet idag. 

I samband med detta är det även dags för vår årligen återkommande Hvilan dag som kommer genomföras online där vi presenterar vår verksamhet för allmänheten och blivande studerande. Som förberedelse kommer vi veckorna dessförinnan att behöva filma en del av aktiviteterna i förväg. Mer information om detta kommer framöver.