Aktuellt v 15

Hej alla studerande i Åkarp och Lund!  

Välkomna till en ny vecka! Vi önskar er alla kommande bra dagar!Inbjudan till unga invånare i Skåne 13-25 år - Skånska lärdomar om ungas delaktighet  

Region Skåne kontaktade oss eftersom de behöver hjälp att nå unga och unga/vuxna  invånare (åldern 13-25 år) som kan vara intresserade att delta i workshops om hållbar utveckling i Skåne. Dessa workshops, en på svenska och en på engelska, äger rum i Lund lördagen den 7 maj inom ramen för Hållbarhetsveckan. Region Skåne vill gärna nå unga/vuxna deltagare från hela Skåne och därför står vi för biljett tur/retur med Skånetrafiken (gäller endast denna dag). Anmäl dig gärna och för mer information se här:


Workshop om hållbar utveckling för dig mellan 13-19 år | Hållbarhetsforum (lu.se)

Workshop about sustainable development for young adults between the ages of 20-25 years old | Hållbarhetsforum (lu.se)

Sista dag för anmälan är den 18 april.

Nya pedagoger 

Den 7 april välkomnade vi vår nya SFI-pedagog Pernilla Lindblad. Förutom undervisning kommer Pernilla också arbeta med kvalitetsfrågor inom SFI. Pernilla är legitimerad SFI Lärare och erfaren pedagog.  Den 8 april välkomnade vi Kalle Lennblad som kommer att arbeta som extra pedagog inte minst inom Allmän kurs Bas1-3 och delvis Grundkursen fram till terminsavslutningen. Kalle är  färdig folkhögskollärare och studerade senast på folkhögskollärarprogrammet på Linköpings Universitet

Det regnar in i Tora Vega huset

Vi förstår att detta är irriterande, men pga att huset är Q-märk är det komplicerade beslut och vi får inte byta ut fönster till bättre material, standard mm. Vi har jobbat länge med frågan, och delvis genomförs akuta lösningar (som vi kommer att fortsätta med), även om de kanske inte hjälper tillräckligt mycket. Men inte minst jobbar vi med super-dyra långsiktiga lösningar, men vi ser idag inga andra utvägar.  De senaste 7 åren har vi renoverad som aldrig förr på Hvilan och det är svårt att hinna ikapp ett tidigare bristande underhåll av våra hus. Därutöver har även vädret förändrats avsevärt de senaste åren, vilket påverkar hus som byggdes för ca 100 års sedan.  Vi jobbar på så snabbt det går, men det finns inga snabba lösningar. Tacksam för ert tålamod! 

Schema påskveckan 

Studieverkstad vecka v. 15

 Vecka 15 kommer studieverkstaden att bedrivas på plats i Globateket samt online. Tiderna är följande:

Studiecoacherna/pedagogerna finns på plats i studieverkstaden (Globateket) vecka 15 enligt följande: 

Bistron denna vecka

Ha ett bra läslov, Påskvecka, Ramadan. Ni som är lediga önskar vi en bra vecka  liksom ni som är på plats på Hvilan i Lund och Åkarp denna vecka.

ÖVRIGA VIKTIGA MEDDELANDEN

Parkering och kör sakta, tänk på att det bor många barn i området!

Parkeringsplats för dig som kör bil och är studerande/besökare eller personal finns öster om skolgården. Tänk på att parkera så att så många som möjligt får plats på parkeringen! Om ni parkerar på gatan vid parkeringen gör det på sådant sätt att bilar på parkeringen har lätt att köra ut. Det går utmärkt att även parkera inne i Åkarps by enligt gällande trafikregler. Tänk dock på att skolans grannar inte skall bli hindrade.

Parkering närmast Tora Vega Huset är endast för leverantörer eller de med särskilt tillstånd. Se karta.

Tänk även på att köra sakta när ni kör in mot Björkvägen till parkeringen, max 10 km/h. Det finns många barn i området!

Rökning

Eftersom vi bedriver undervisningsverksamhet skall vi inte röka nära lokaliteterna. Vi har dock en rökruta och bara där får ni röka. Tacksam om ni inte röker nära våra grannar utanför folkhögskolans område. Viktigt också att ni inte röker vid våra entréer/infarter. Tack för att vi alla hjälps åt att respektera detta

Matrester

Vi är tacksamma om eventuella matrester slängs i papperskorgar i korridorer i stället för i papperskorgar i lektionssalar och arbetsrum eftersom de i korridorerna är mer tillgängliga för kontinuerlig tömning. Matrester i Bistron slängs givetvis där i avsett kärl.

Fimpar och skräp

För allas trivsel hjälp oss att hålla skolområdet och området utanför rent och snyggt. Kasta inte fimpar och skräp på marken utan använd utsatta skräpkorgar samt avsett kärl för fimpar vid rökrutan. Tack för hjälpen!

Allergier

Vi uppmärksammar samtliga på att vi är en nötfri skola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

Likaså har vi deltagare som är känsliga för starka dofter så undvik att använda starka parfymer o.dyl.