Aktuellt v 37

Hej studerande!

Välkomna till ännu en ny vecka! Hoppas alla har kommit igång med studierna och att det även fungerar när ni är på distans. 

Högskoleförberedande kurs på semidistans

På måndag (7/9) startar Folkhögskolan Hvilan sin nya utbildning Allmän kurs högskoleförberedande år på semidistans för akademiker med utländsk examen och som är godkända i SFI 3D. Kursdeltagarna kommer att ha sin undervisning i Lund. Hjärtligt välkomna!

Hvilans filial i Lund 

Vi är stolta att vi utökar vår verksamhet även i Lund. Andra verksamheter i vår filial i Lund är bl.a. Hvilan SFI och delvis utbildningen Hvilan Modern Dance Academy. Filialen i Lund ligger på olika platser och vi har även ett skolledningskontor.

Deltagarråd

Tisdag (8/9) denna vecka har vi vårt första deltagarrådsmöte denna termin online kl 10.05-10.25. Skolledningen mailar Meetlänk till de valda representanterna under måndagen. Observera att varje kurs har en representant på dessa onlinemöten, inte flera.  

Extra behörighetsgivande tillval

Deltagare i Allmän kurs Samhälle och Allmän kurs Naturvetenskapliga basår som saknar behörighet i Religion 1, Samhällskunskap 1a1/1a2, Historia 1a1/1a2 har fått inbjudan av ansvarig pedagog, Magnus Olsson, till introducerande onlinemöte på torsdag 10/9 kl 15.30. 

Studieverkstaden

Nu är studieverkstaden igång. Tiderna för studieverkstaden är följande

Studieverkstad genomförs online just nu, men snart med möjlighet för fåtal att vara på plats. Vi återkommer med information framöver.

Hvilan-konto

Kort påminnelse att all kommunikation från och med 17/8 sker bara via ditt hvilan-konto och via våra IT-verktyg. Detta gäller såväl för studerande som för oss som är personal. Ingen användning av privat e-post eller andra externa tjänster. Viktig information finns i vår wiki och i din hvilanmail. 

Obligatoriskt tillval

Du som går i Grundkursen, Allmän kurs 1-3, Allmän kurs Samhälle 1-2 år och  Fritidsledarutbildningen ska ha gjort första och andrahandsval till obligatoriskt tillval. Har du missat att välja eller önskar byta tillval? Vänligen kontakta receptionen, info@hvilan.se så hjälper vi gärna till under våra öppettider. OBS! Vissa tillval är fullbelagda.  

Fortsatt vaksamhet kring Covid-19!

Tänk på att följa rekommendationerna för att minska risken för smittspridning av Covid-19! All information hittar du här i wikin.

Allergier

Vi uppmärksammar samtliga på att vi är en nötfri skola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

CSN

För dig som söker studiemedel. All information hittar du här i wikin. 

Hälsningar, Eduardo (skolchef/rektor) och Finn (biträdande rektor), Jorun (utbildningschef) och Liza (sfi rektor)