Aktuellt v 41

Hej studerande!

Välkomna till ännu en ny vecka! 

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor om din studietid på Hvilan? Funderar du på vad du ska göra efter dina studier på Hvilan? Undrar du hur man blir antagen till yrkeshögskolan eller universitetet? Vill du ha hjälp med CSN?

Vår studie- och yrkesvägledare (SYV) Linnéa finns tillgänglig för att svara på dina frågor. Kontakt sker enklast via mail syv@hvilan.se eller via Google Chat. Vid behov kan du självklart boka in ett samtal.

 Du kan chatta med SYV på onsdagar kl 10.00-10.30 varje vecka. Du hittar Linnéa i Google Chat genom att söka efter "SYV".

Du kan alltid maila dina frågor eller skriva i chatten även på andra tider så svarar Linnéa så fort hon kan.

Viktig påminnelse om extra behörighetsgivande tillval

Deltagare i Allmän kurs Samhälle och Allmän kurs Naturvetenskapliga basår som saknar behörighet i Religion 1, Samhällskunskap 1a1/1a2, Historia 1a1/1a2 har haft ett introducerande onlinemöte torsdag 10/9 med ansvarig pedagog Magnus Olsson och är nu igång med studierna. Missade du detta möte och inte kommit igång med uppgifterna är det viktigt att du kontaktar Magnus om du inte redan gjort det. magnus.olsson@hvilan.se 

Observera att du inte har den grundläggande behörigheten och därmed inte är behörig att söka till universitet/högskola om du saknar Religion 1, Historia 1a1 och Samhällskunskap 1a1. Du kan dessutom inte erhålla Samhällskunskap 2 och Historia 2 hos oss om du saknar de underliggande behörigheterna i respektive ämne.

Studieverkstaden

Nu är studieverkstaden igång. Tiderna för studieverkstaden är följande

Studieverkstad genomförs mycket online just nu, men det finns även sedan vecka v.38 möjlighet att vara fysiskt närvarande. Pga. Covid 19 är det ett begränsat antal deltagare som kan vara på Hvilan. Om du vill vara fysiskt närvarande under studieverkstaden mailar du till sanja.grohmann@hvilan.se eller till mats.hansson@hvilan.se. Ange gärna vilken/vilka veckodag/veckodagar som du helst vill komma och vad du behöver hjälp med. Vi kommer därefter varje vecka fördela platser efter tillgång och du får besked om när du kan komma på din hvilanmail.  

Fortsatt vaksamhet kring Covid-19!

Tänk på att följa rekommendationerna för att minska risken för smittspridning av Covid-19! All information hittar du här i wikin.

Allergier

Vi uppmärksammar samtliga på att vi är en nötfri skola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

CSN

För dig som söker studiemedel. All information hittar du här i wikin.