Aktuellt v 50

Extra - INFO v50 2022-12-12

Elberedskap 2022-12-12 och framåt

Prognoser säger att under den kommande vintern kan tillgång till el kraftigt minska. Om tillgången på el understiger elanvändningen uppstår så kallad effektbrist. Det kan leda till kortare strömavbrott både i Åkarp och Lund. 

Det finns tre viktiga steg som du som medarbetare bör känna till: 

Lucia tisdagen den 13 december 


I Åkarp börjar deltagarna enligt ordinarie schema kl 8.30. Lite för kl 9 går pedagogen tillsammans med deltagarna till gymnastiksalen där det blir luciafirande, som avslutas med fika på skolgården kl 10.


I Lund går Luciatåget ca kl 11, därefter fika i loungen.

Hej alla studerande i Åkarp och Lund!  

Om du studerar SFI hos oss i Lund, se följande information Deltagarwiki för Hvilan SFI (Lund) 

Välkomna till en ny vecka! Vi önskar er alla kommande bra dagar med studierna och med kulturveckan!


Ökad smittspridning

Fortfarande viktigt att inte slappna av när det gäller smittspridning av Covid-19 och vinterinfluensa! Var noga med att att tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. Om du inte är vaccinerad mot Covid är rekommendationen att göra det.

Kulturveckan börjar på torsdag 15/12 denna vecka!

På torsdag denna vecka börjar kulturveckan! Under måndag eftermiddag (12/12) kommer mailas till var och en vilken grupp du kommer att vara med i. Före torsdag kommer dessutom ansvariga för respektive grupp maila er om det behövs ytterligare information. Observera att många inte fått sitt förstahandsval utan sitt andra eller tredjehandsval. Vi hoppas att det kommer bli givande dagar för alla!  


Yrkesutbildningar i Åkarp 12 december, 16 december och 19-20 december 

Lärarassistenter har utbildningsträff i Åkarp måndagen den 12 december

Socialpedagoger åk 2 har utbildningsträff i Åkarp fredagen den 16 december

Stödpedagoger har utbildningsträff i Åkarp måndag och tisdag den 19-20 december


Digital utbildningsträff för Socialpedagoger/Lärarassistenter åk1

Tisdagen den 13 december har socialpedagoger och lärarassistenter åk 1 digital utbildningsträff kring Skolans organisation, 

del I (GDPR).

Avslutning onsdag 21 december

Onsdagen den 21 december kl 10.00 är det avslutning på höstterminen för flera kurser på Folkhögskolan Hvilan (allmän och särskild kurs) medan andra kurser har fortsatt undervisning. Alla är inbjudna till avslutningen som sker på plats i Gröna salen för de som har sin undervisning i Åkarp medan deltagare i Lund samt distansstuderande är med online, s.k. hybridavslutning.  

Studieverkstad v 50 

Tiderna för studieverkstaden i Globateket är följande denna vecka:

Onsdagen den 14 december är sista studieverkstaden för denna termin. Välkomna till studieverkstaden igen måndagen den 9 januari 2023 när höstterminen börjar enligt ordinarie schema.

Studieverkstaden som är efter skolan kommer detta läsår vara både på plats och på distans i chatten Online studieverkstad 2022.

I chatten Online studieverkstad kan du skriva till studiecoacherna om du behöver hjälp så startar de en privat chatt med dig.

Under måndag-onsdag finns studiecoacherna Annika och Daniel på plats i Åkarp. Studiecoach Jasmine är på plats i Åkarp tisdag-onsdag medan hon är i filialen i Lund på måndag. 

Vid behov har vi ett antal personalmöten och därför kan tiderna för studieverkstad förändras. Ha koll via denna wiki när det gäller förändringar som kan förekomma!

Bistron 

Bistrons öppettider för Hvilans studerande 

08:00 - 08:30 Fika

10:00 - 10:30 Fika

12.00 - 13.40 Lunch (två omgångar)

13.40 - 15.00 Fika

Lunchmenyn för vecka 50.  Välkomna!


Skolchef/rektor ledig några veckor framöver 

Skolchef/rektor (Eduardo) kommer att vara ledig delar av v50 och hela v51, v52 och v1.  Detta innebär att under de veckorna är Finn tf skolchef/rektor. Jorun, som bl.a. är SFI rektor, är huvudansvarig för verksamheten i Lund medan Micke, som är adm.chef, är huvudansvarig för verksamheten i Åkarp. 

Studievägledare

Våra två studievägledare - Linnéa och Anna - har olika deltagargrupper som ansvarsområde. Linnéa har framför allt studievägledningsfrågor med deltagare från Allmän kurs och SFI i Åkarp medan Anna har studievägledningsfrågor med deltagare från yrkesutbildningar och SFI i Lund.  

Information inför vårterminen 2023

Utbildningar som haft jullov (allmän och särskild kurs) börjar enligt ordinarie schema måndagen den 9 januari.

Vår studievägledare/administratör Linnéa Fjellner lämnar oss för nytt jobb uppåt landet. Studievägledare Isabelle Hansson tar över Linnéas tjänst i slutet av januari 2023.

Pedagog Elisavet Andersson Georgiadou kommer avsluta sin anställning hos oss 18 februari. Daniel Olave Jara kommer därefter att ta över Elisavets tjänst som pedagog resten av vårterminen.

Studiecoach Annika Grundström  avslutar sin anställning hos oss 31 december för annat jobb i Lund. Skolledningen arbetar med ersättare inför VT-22.

Vi önskar Linnéa, Elisavet och Annika all lycka till i deras kommande yrkesliv samtidigt som vi hälsar Isabelle välkommen som ny studievägledare på folkhögskolan liksom Daniel till ny hans nya tjänst under vårterminen!  


Ha en bra vecka! Eduardo, Finn, Jorun och Micke!


ÖVRIGA VIKTIGA MEDDELANDEN

Parkering och kör sakta, tänk på att det bor många barn i området!

Parkeringsplats för dig som kör bil och är studerande/besökare eller personal finns öster om skolgården. Tänk på att parkera så att så många som möjligt får plats på parkeringen! Om ni parkerar på gatan vid parkeringen gör det på sådant sätt att bilar på parkeringen har lätt att köra ut. Det går utmärkt att även parkera inne i Åkarps by enligt gällande trafikregler. Tänk dock på att skolans grannar inte skall bli hindrade.

Parkering närmast Tora Vega Huset är endast för leverantörer eller de med särskilt tillstånd. Se karta.

Tänk även på att köra sakta när ni kör in mot Björkvägen till parkeringen, max 10 km/h. Det finns många barn i området!

Wiki för studerande

Det är mycket viktigt att ni inför varje vecka går in på Folkhögskolan Hvilans hemsida www.hvilan.se där ni hittar wiki för studerande som varje vecka innehåller aktuell information. Där kan ni även under fliken Studerande hitta viktig information gällande er som deltagare på Folkhögskolan Hvilan. 

Påminnelse om iordningsställande och att ha med dator!

Kom ihåg att det är viktigt att alltid ha med din dator då vi jobbar digitalt och också viktigt att vi alla hjälps åt att behålla planerad möblering i undervisningslokalerna samt att vi iordningställer och städar efter oss när lektionen är slut.

Allergier - undvik starka dofter och nötter. 

Vi har deltagare och personal som är allergiska eller känsliga för starka dofter så det är mycket viktigt att inte använda parfymer o.dyl. Detta gäller samtliga deltagare och utbildningar, inte minst i Språkhuset.  Tack för hjälpen och att ni visar hänsyn!

Vi påminner också om att vi är en nötfri folkhögskola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

 Detta gäller självklart i lokalerna både i Lund och Åkarp!

Rökning

Eftersom vi bedriver undervisningsverksamhet skall vi inte röka nära lokaliteterna. Vi har dock en rökruta vid Korsvirkeshuset och bara där får ni röka. Tacksam om ni inte röker nära våra grannar utanför folkhögskolans område. Viktigt också att ni inte röker vid våra entréer/infarter. 

I vår filial i Lund är det viktigt att inte röka på innergården utan på tillåtna ställen i Lund. Tack för att vi alla hjälps åt att respektera detta

Matrester

Vi är tacksamma om eventuella matrester slängs i papperskorgar i korridorer i stället för i papperskorgar i lektionssalar och arbetsrum eftersom de i korridorerna är mer tillgängliga för kontinuerlig tömning. Matrester i Bistron slängs givetvis där i avsett kärl.

Fimpar och skräp

För allas trivsel hjälp oss att hålla skolområdet och området utanför rent och snyggt. Kasta inte fimpar och skräp på marken utan använd utsatta skräpkorgar samt avsett kärl för fimpar vid rökrutan vid Korsvirkeshuset. Tack för hjälpen!