Aktuellt v 36

Varmt välkomna till v. 36!


Viktigt klargörande angående artiklar i Sydsvenskan! #viärhvilan

Eftersom Hvilan Utbildning AB inte har rätt att använda vårt namn Hvilan och vi (Hvilan/Folkhögskolan Hvilan) äger varumärket har Sydsvenskan intervjuat vår skolchef/rektor Eduardo Gran Villanueva Contreras. Ni ser även ett foto med våra dansstuderande i vår anrika gymnastiksal. Se länk till artikeln nedan! 


Viktigt att hålla avstånd! 

Se även: https://wiki.hvilan.se/studerande/covid-19

Kom ihåg att vi lever fortfarande mitt i ett covid-19 pandemi. Därför måste samtliga hjälpa till att bemästra detta. Så slappna inte av när det gäller att hålla avstånd till varandra. För ytterligare information se även Skolchefs/Rektors PM (2021-08-19) som var i Aktuellt v 34.. Information finns även på wiki studerande i fliken Covid-19 https://wiki.hvilan.se/studerande/covid-19 

Lediga tider för vaccination mot covid-19 se här!!!

https://www.skane.se/Halsa-och-vard/hitta-vard/covid-19-coronavirus/fragor-och-svar-om-covid-19-vaccination/lediga-tider-for-vaccination-mot-covid-19/ 

Ev. utökning av antal studerande på plats från och med 19 september

Som det ser ut just nu kommer skolledningen att ta beslutet att utöka undervisningen på plats för ett antal utbildningar. Vi återkommer med mer information under veckan eller inför nästa aktuellt. Ha koll på denna wiki!

Obligatoriskt tillval

Studerande i Allmän kurs Grundkursen, Allmän kurs bas 1-3, Allmän kurs Samhälle, Fritidsledarutbildningen och Studiemotiverande kurs för folkhögskola (SMF) har fått ett utskick för att välja aktivitet på sitt schemalagda Obligatoriska tillval. Valet skulle vara inskickat senast i fredags förra veckan. Flera deltagare har fortfarande inte gjort sina val så därför skjuter vi på starten av tillvalet till onsdag 15 september. Så ni som inte valt, vänligen gör det nu. 

Det är inte garanterat att få sitt förstahandsval. Mer information om vilken grupp ni tillhör och annat ni behöver veta kommer i slutet av denna vecka.

Så på onsdag (15/9) nästa vecka börjar tillvalet enligt schema, dvs onsdagar kl. 12.50-14.20.

Val av deltagarrådsrepresentant

Nu är det dags att utse deltagarrådsrepresentanter. Varje kurs väljer en representant som företräder sin kurs. Dessa träffar skolchef/rektor eller andra från skolledningen vid några tillfällen under terminen och samtalar om verksamheten. Meddela kursföreståndaren under aktuellttimmen nu på måndag den 6 september vem från respektive kurs som valts ut.

Studieverkstad

Välkomna till studieverkstad i Gröna salen ni som har undervisning på plats för respektive dag v. 36! Tiderna är följande:

Under tisdag till fredag finns studiecoach Annika på plats och under torsdagen även pedagog Magnus som undervisar bl.a. i samhällskunskap och historia. Vid behov har vi ett antal personalmöten och därför kan tiderna för studieverkstad förändras. Ha koll via denna wiki!


Extra behörighetsgivande tillval

Deltagare i Allmän kurs Samhälle och Allmän kurs Naturvetenskapliga basår som saknar behörighet i Religion 1, Samhällskunskap 1a1/1a2, Historia 1a1/1a2 kommer att få inbjudan av ansvarig pedagog, Magnus Olsson, till introducerande möte på torsdag 16/9 kl 14.30.