v 39 

Hej studerande!

Välkomna till ännu en ny vecka! 

OBS! Viktig information angående högskoleprovet!  

Nu har det blivit bestämt att höstens högskoleprov kommer att bli av. 

Vid det här tillfället kommer endast personer som inte har ett giltigt resultat på högskoleprovet sedan tidigare att få skriva provet, vilket innebär att om du har skrivit högskoleprovet förut så kommer du inte att få skriva det nu i höst. Det är dessutom ett begränsat antal platser så alla som vill kommer inte att få skriva provet. 

Provdagen är söndagen den 25 oktober.  

Anmälan öppnar nu på fredag den 25 september kl 08.00 (det finns möjlighet att ställa sig i förkö kl 07.00) och anmälan är öppen till 1 oktober. Anmäl dig så snabbt som möjligt för att öka dina chanser att få en plats eftersom de som först anmäler sig har förtur. 

Du anmäler dig på: www.hogskoleprov.nu 

Här kan du läsa mer om högskoleprovet: www.studera.nu/hogskoleprov/infor-hogskoleprovet/hostens-hogskoleprov-2020/  

Halv Friluftsdag online

På torsdag denna vecka (24/9) kommer alla grupper på Folkhögskolan Hvilan i Åkarp ha en digital friluftsdag kl 9.00-12.00 som Fritidsledarutbildningen (Flu 20) anordnar. Dagen startar framför datorn online via youtube kl 08.45 via länken hvilan.se/friluftsdag. Kl. 09.00 presenteras friluftsdagen och därefter kör vi igång. Friluftsdagen håller på fram till ca 12.00. Under eftermiddagen är det lektioner enligt ordinarie schema. Lycka till med aktiviteterna!

Fritidsledarutbildningen (Flu 19)

Välkomna tillbaka Flu 19 (Fritidsledarutbildningen, år 2) efter er vandring på Skåneleden. 

Viktig påminnelse om extra behörighetsgivande tillval

Deltagare i Allmän kurs Samhälle och Allmän kurs Naturvetenskapliga basår som saknar behörighet i Religion 1, Samhällskunskap 1a1/1a2, Historia 1a1/1a2 har haft ett introducerande onlinemöte torsdag 10/9 med ansvarig pedagog Magnus Olsson och är nu igång med studierna. Missade du detta möte och inte kommit igång med uppgifterna är det viktigt att du kontaktar Magnus om du inte redan gjort det. magnus.olsson@hvilan.se 

Observera att du inte har den grundläggande behörigheten och därmed inte är behörig att söka till universitet/högskola om du saknar Religion 1, Historia 1a1 och Samhällskunskap 1a1. Du kan dessutom inte erhålla Samhällskunskap 2 och Historia 2 hos oss om du saknar de underliggande behörigheterna i respektive ämne.

Studieverkstaden

Nu är studieverkstaden igång. Tiderna för studieverkstaden är följande

Studieverkstad genomförs framför allt online just nu, men det finns även sedan förra veckan (v.38) möjlighet att vara fysiskt närvarande. Pga. Covid 19 är det ett begränsat antal deltagare som kan vara på Hvilan. Om du vill vara fysiskt närvarande under studieverkstaden mailar du till sanja.grohmann@hvilan.se eller till mats.hansson@hvilan.se. Ange gärna vilken/vilka veckodag/veckodagar som du helst vill komma och vad du behöver hjälp med. Vi kommer därefter varje vecka fördela platser efter tillgång och du får besked om när du kan komma på din hvilanmail.

Hvilan-konto

Kort påminnelse att all kommunikation från och med 17/8 sker bara via ditt hvilan-konto och via våra IT-verktyg. Detta gäller såväl för studerande som för oss som är personal. Ingen användning av privat e-post eller andra externa tjänster. Viktig information finns i vår wiki och i din hvilanmail. 

Obligatoriskt tillval

Du som går i Grundkursen, Allmän kurs 1-3, Allmän kurs Samhälle 1-2 år och  Fritidsledarutbildningen ska ha gjort första och andrahandsval till obligatoriskt tillval. Har du missat att välja eller önskar byta tillval? Vänligen kontakta receptionen, info@hvilan.se så hjälper vi gärna till under våra öppettider. OBS! Vissa tillval är fullbelagda.  

Fortsatt vaksamhet kring Covid-19!

Tänk på att följa rekommendationerna för att minska risken för smittspridning av Covid-19! All information hittar du här i wikin.

Hybridundervisning 

Sedan några veckor tillbaka utökar vi för fler deltagare på plats och vi öppnade i veckan upp för studieverkstad delvis på plats. Just nu har vi dessutom tre studiecoacher.

Allt blir inte som vi skulle vilja ha det, men vi gör alla det vi kan och ibland får det bli på annat sätt. Inte minst under nuvarande omständigheter. 

Avslutningsvis vill vi tacka samtliga för att ni hjälper oss alla i den nuvarande normaliteten!

Allergier

Vi uppmärksammar samtliga på att vi är en nötfri skola för att personer med luftburen jordnötsallergi ska kunna vistas i våra lokaler. Detta innebär att vi inte kan äta någonting innehållande nötter i skolans samtliga lokaler.

CSN

För dig som söker studiemedel. All information hittar du här i wikin.