Aktuellt v. 15

Hej alla studerande!  

Välkomna till en ny vecka på Folkhögskolan Hvilan! 

Viktig information angående distansundervisningen!

Utifrån det rådande läget med smittspridning av Covid19 i Skåne kommer fortsatt distansundervisning på Folkhögskolan Hvilan gälla tills vidare utom för en del utbildningar som sedan tidigare fått information om specifika scheman och/eller undantag.

Skolledningen kommer att informera både personal och studerande några dagar i förväg om eventuell förändring som i så fall kommer innebära övergång till hybridundervisning.

Vi räknar i dagsläget med att distans/online eller hybridverksamhet kommer att fortsätta till terminens slut i juni 2021.

Vi hoppas självfallet att vi kan återgå till hybridundervisning så snart som möjligt men avgörandet ligger inte hos oss utan det beror på utvecklingen av smittspridningen och vaccineringsläget.

Deltagarråd denna vecka

Representanterna har blivit kallade till deltagarrådsmöte online på tisdag denna vecka (13 april) kl. 10.05-10.30. Inbjudan med Meetlänk har mailats. Om det är någon ny fråga som ska tas upp maila i så fall till deltagarrad@hvilan.se  senast måndag 12 april kl. 12.00.

Folkhögskolans dag och Hvilan dag (öppet hus)

Den 17 april firas folkhögskolans dag runt om i Sverige med olika evenemang (online). Årets tema är 100 år av demokrati där folkhögskolorna haft en viktig roll i bygget av demokratin liksom i det demokratiska samtalet idag. 

Hvilan dag (öppet hus) firas samtidigt kl. 10:00 - 12:00 och startar med introduktion som därefter ger externa besökare möjlighet att träffa oss online via Goggle Meet video/chat och djupdyka i våra utbildningar via vår hemsida.

Du som redan studerar hos oss är varmt välkommen att ta del av dagen. Helt frivilligt förstås!

Studieverkstad

Välkomna till studieverkstad online v. 15! Tiderna är följande:

Chattrummet hittar du som vanligt under namnet Online Studieverkstaden 2020/21. 

Digital fikakupong

Var och en av er har under vecka 12 fått en present i form av en "digital fikakupong". 

Du kan hämta fikat på Pressbyrån med din individuella kupong. Kupongen är personlig, gäller endast en gång per person och kan inte lösas in mot kontanter. Erbjudandet gäller inte på flygplatser (denna information finns även på kupongen).

Kupongen gäller i 4 månader från det att den levererats till din e-postadress. Efter 4 månader har kupongen inget värde och kan inte återköpas.

Hoppas det smakar med fika!

Öppet hus på universitet och högskolor

Öppet hus för de olika lärosätena (högskolor/universitet) i Skåne kommer trots covid-19 att genomföras under våren, men precis som mycket annat blir det online istället för på plats. Malmö universitet, Högskolan Kristianstad och SLU i Alnarp har redan haft sina Öppet hus (se tidigare veckors Aktuellt).  Nedan kan du se när kvarvarande Lunds Universitet har sitt Öppet hus:

Ansökan till högskolor/universitet öppen t.o.m. måndag 15 april

Ansökan till högskolor och universitet är öppen mellan 15 mars och 15 april för dig som vill börja studera hösten 2021. Ansökan görs via https://www.antagning.se/se/start

Ansökan inför HT-21 för deltagare på allmän kurs

Ansökan inför höstterminen är nu öppen via hemsidan. Du som studerar på allmän kurs och planerar att fortsätta på Hvilan till hösten behöver skapa en ny ansökan via hemsidan. Ansökan är öppen ända fram till 15 maj, men för dig som redan vet vad du vill studera så går det bra att skicka en ansökan redan nu. Du hittar alla kurser via den här länken:  https://hvilan.se/ansoek.html

Antagning sommar och höst 2021 är öppen!

Det går nu att söka till sommarens och höstens utbildningar via vår hemsida

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor om din studietid på Hvilan? Funderar du på vad du ska göra efter dina studier på Hvilan? Undrar du hur man blir antagen till yrkeshögskolan eller universitetet? Vill du ha hjälp med CSN?

Vår studie- och yrkesvägledare (SYV) Linnéa finns tillgänglig för att svara på dina frågor. Kontakt sker enklast via mail syv@hvilan.se eller via Google Chat. Vid behov kan du självklart boka in ett samtal.

Du kan chatta med SYV på onsdagar kl. 10.00-10.30 varje vecka. Du hittar Linnéa i Google Chat genom att söka efter "SYV".

Du kan alltid maila dina frågor eller skriva i chatten även på andra tider så svarar Linnéa så fort hon kan.