Aktuellt v. 8

Hej alla studerande!  

Välkomna till ännu en ny vecka! En del av er har läslov/sportlov medan en del har studier som vanligt. Vi önskar er alla en bra vecka!

Viktig information angående distansundervisningen!

Utifrån det rådande läget med smittspridning av Covid19 i Skåne kommer fortsatt distansundervisning på Folkhögskolan Hvilan gälla tills vidare utom för en del utbildningar som sedan tidigare fått information om specifika scheman och/eller undantag.

Skolledningen kommer att informera både personal och studerande några dagar i förväg om eventuell förändring som i så fall kommer innebära övergång till hybridundervisning.

Vi räknar i dagsläget med att distans/online eller hybridverksamhet kommer att fortsätta till terminens slut i juni 2021.

Vi hoppas självfallet att vi kan återgå till hybridundervisning så snart som möjligt men avgörandet ligger inte hos oss utan det beror på utvecklingen av smittspridningen och vaccineringsläget.

Studieverkstad vecka 8

Studieverkstaden online kommer att vara öppen enligt nedanstående tider v. 8. 

Måndag, kl. 9 - 14, Sanja, Zear, Anna - lärare i svenska/engelska

Tisdag, kl. 9 - 14, Sanja, Zear, Annika

Onsdag, kl. 9 - 14, Sanja, Annika

Torsdag, kl. 9 - 14, Sanja, Annika

Fredag, kl. 9 - 14, Annika, Layal - lärare i religion/historia/engelska

Chattrummet hittar du som vanligt under namnet Online Studieverkstaden 2020/21.  

Ansökan inför HT-21 för deltagare på allmän kurs

Ansökan inför höstterminen är nu öppen via hemsidan. Du som studerar på allmän kurs och planerar att fortsätta på Hvilan till hösten behöver skapa en ny ansökan via hemsidan. Ansökan är öppen ända fram till 15 maj, men för dig som redan vet vad du vill studera så går det bra att skicka en ansökan redan nu. Du hittar alla kurser via den här länken:  https://hvilan.se/ansoek.html

Antagning sommar och höst 2021 är öppen!

Det går nu att söka till sommarens och höstens utbildningar via vår hemsida

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor om din studietid på Hvilan? Funderar du på vad du ska göra efter dina studier på Hvilan? Undrar du hur man blir antagen till yrkeshögskolan eller universitetet? Vill du ha hjälp med CSN?

Vår studie- och yrkesvägledare (SYV) Linnéa finns tillgänglig för att svara på dina frågor. Kontakt sker enklast via mail syv@hvilan.se eller via Google Chat. Vid behov kan du självklart boka in ett samtal.

Du kan chatta med SYV på onsdagar kl. 10.00-10.30 varje vecka. Du hittar Linnéa i Google Chat genom att söka efter "SYV".

Du kan alltid maila dina frågor eller skriva i chatten även på andra tider så svarar Linnéa så fort hon kan.