Kulturvecka

Kulturvecka i december

Kulturveckan är en utbildningsöverskridande och schemabrytande aktivitet som är mycket uppskattad där du som studerande gör aktiva första- och andrahandsval av kulturaktiviteter.

Kulturveckan 2020

1. Julgodis

Vi träffas digitalt och kokar knäck, diskuterar julgodis och byter recept. Var och en gör sitt eget godis på förmiddagen, efter lunch träffas vi på Meet och visar upp det vi tillverkat. Recepten samlar vi i en bok som vi delar med oss av till dem som är intresserade.

Ansvarig ledare: Annette Ekvall


2. Kreativ problemlösningar med exempel från vardag och kultur

Vi kommer att ägna oss kreativa problemlösniningar, både matematiska och icke-matematiska. Vi kopplar detta även till kulturella exempel inom konst, musik, litteratur samt vardagsproblem.

Ansvarig ledare: Elisavet Andersson Georgiadou


3. Musik

Vi tittar på musikdokumentärer som vi sedan diskuterar, men de som vill kommer också att själva spela. För de som även vill spela själva behövs att ni har ett eget musikinstrument.

Ansvarig ledare: Kristofer Lidberg


4. Digital träning, träning på distans

Vi kommer att genomföra två träningspass per dag. Du väljer själv vilken nivå du vill lägga dig på. De flesta passen ska du kunna göra utomhus. Det kommer att bli konditionsträning, styrka men också olika varianter av promenader. Du deltar efter förmåga!

Ansvarig ledare: Eva Gullstrand


5. Läs en bok

Har du en bok som ligger och samlar damm på nattduksbordet? Välkommen till oss under kulturveckan!

Vi börjar med att hälsa på varandra i vår chatt och sedan läser vi. Du väljer själv vilken bok som du vill läsa, du behöver bara informera oss om ditt val. Du behöver inte läsa bara pappersböcker, utan också lyssna på ljudböcker, läsa tidningar, internetartiklar, lyssna på poddar, läsa serietidningar osv. Vi avslutar med att ta en kopp kaffe tillsammans i vår chatt efter lunch samtidigt som vi samtalar med varandra om allt intressant som vi har läst under dagen.

Ansvariga ledare: Annika Grundström och Sanja Grohmann


6. Experiment i hem och vardag

Ni hittar roliga och intressanta experiment på nätet som kan göras med material och utrustning som de flesta har hemma. Efter lunch samlas vi på meet och alla demonstrerar sitt/sina experiment.

Ansvariga ledare: Per Wickström och Johan Aldenius


7.Powerwalk, bakning och pyssel

Vi har en liten buffé av aktiviteter som kan genomföras hemma och med distans upprätthållen. Aktiviteterna kan genomföras samtidigt som vi har kontakt digitalt.

Exempel på aktiviteter

● Online Power walk: en rask promenad på t.ex 5 km/ en timme där man är ute och går fysiskt, men alla är

med på powerwalken via sin mobil.

● Bakning: Hela gruppen bakar, t.ex pepparkakor och detta görs via Meet

● Pyssel: olika pysselaktiviteter, tex utifrån deltagarnas önskemål/behov görs via Meet.

Rekvisita

● Dator, mobiltelefon

● Ett körschema för de olika aktiviteterna (viss hänsyn till väder och vind får tas )

● Ingredienser till bakning

● Material till pyssel.

Ansvariga ledare: Helena Plato Lundström och Magnus Olsson


8. Filmanalys

Vi tittar på en film/dag. Sedan arbetar vi med filmerna genom analys/diskussion. Netflix är ett krav för att kunna delta i denna aktivitet.

Ansvarig ledare: Layal Ghajraoui


9. Dans online

Det är roligast att dansa tillsammans men man kan dansa hemma och ändå känna gemenskapen med andra dansare online. Många dansare från hela världen möts digitalt och tränar tillsammans under pandemin som en stor familj. I "Dans online" kommer vi att utforska kroppen som instrument för att uttrycka sig. Det blir improvisation och några enkla övningar i olika dansstilar. Inga förkunskaper krävs, endast nyfikenhet och lust att röra på sig.

Ansvarig ledare: Karin Nedergaard