Kulturvecka

Kulturvecka i december

Kulturveckan är en utbildningsöverskridande och schemabrytande aktivitet som är mycket uppskattad där du som studerande gör aktiva första- och andrahandsval av kulturaktiviteter.

Aktiviteter

1. Drama och våga tala

Under veckan kommer vi att arbeta med att tala och ta plats i ett rum på olika sätt. En utgångspunkt är dramapedagogik. Vi kommer att ha övningar i grupp där vi testar vårt kroppsspråk och tal. Vi kommer även att jobba med forumteater som metod, där vi genom drama kommer att öva på och prata om vardagsnära situationer.

Kostnad: 0 kr

Ansvarig ledare: Frida Palmquist och Abir Shalati

2. Film, skrivarverkstad och rörelse

Se, lyssna inspireras, uppleva, tänka och göra - kultur i flera dimensioner. Du får höra om och se film. Du får tänka och uttrycka din story. Och lite till!

Kostnad: 0 kr

Ansvarig ledare: Magnus Olsson och My Hildingsson Jeppsson

3. Musik

Tycker du om att spela och sjunga? Vill du medverka på en konsert? Då är du välkommen till musikgruppen. Vi väljer tillsammans ut några låtar som vi repar in och avslutar med en konsert. Vill du vara med och spela bör du ha grundläggande kunskaper på ditt instrument. Som sångare är det viktigaste att du tycker om att sjunga och kan tänka dig att uppträda för publik.

Kostnad: 0 kr

Ansvarig ledare: Kristofer Lidberg

4. Digital tidning

Vad ska vi göra? Vi gör ett dagligt magasin, en digital tidning och utgår från vår tidningsredaktion i huset. Du får skriva korta och långa artiklar, göra bildreportage och skapa dagliga löpsedlar, med mera som hör till tidningsarbete.

Kostnad: 0 kr

Ansvarig ledare: Mikael Sörling och Andrea Kollman

5. Fotografering / Brädspel

Fotografering

Vi är inga experter men vi vill tillsammans mer er utforska vilka redigeringsappar/funktioner som finns och arbeta med fotografering utifrån olika tema. Målet är en mindre utställning där ni får visa upp några av era fotografier.

Brädspel

I kombination med fotograferingen kommer vi under några av dagarna spela brädspel tillsammans på skolan. Vi har många spel men ni får gärna också ta med egna!

Kostnad: 0 kr

Ansvariga ledare: Layal Ghajraoui, Annika Grundström och Johanna Hernborg Axelson

6. Kultur i köket

Kom till mat-verkstad på kulturveckan! Vi ska baka Julkakor eller Julmat, eller vad ni vill, tillsammans! Vi ska byta recept, prata och ha det så roligt!

Kostnad: 30-50 kr beroende på recept

Ansvariga ledare: Elisavet Andersson Georgiadou och Emilia Berndtsson

7. Natur i Skåne

Vi vandrar ute i den skånska naturen 4 dagar. Vi är ute hela dagarna, både vid hav, på berg och i skog. Vissa av vandringarna kan bli något krävande.

Utrustning

Bra skor med kraftig sula, sittunderlag, eventuellt något att ta på sig när vi rastar, övrigt kläder efter väder. Det är bättre att ha flera tunna lager än enstaka tjocka. Dessutom matsäck en kraftigare och åtminstone en lite lättare.

Vandringen

Vi samlas varje dag kl. 8.30 och reser med lärares och elevers bilar. Vi åker till olika platser som vi gemensamt bestämt, t.ex. Söderåsen, Kullaberg, Måkläppen m.fl. platser. Resan dit tar ca. 30-60 minuter. Vi vandrar hela dagen med pauser. Räknar med att vara hemma vid ca. kl 15

Kostnad: 200 kr (körersättning för bil)

Ansvariga ledare: Per Wickström

8. Folksagor i världen

Vi ska titta på och prata om folksagor från olika delar av världen. Vi kommer även att skriva egna sagor. Välkomna!

Kostnad: 0 kr

Ansvarig ledare: Sarah Boij och Inga-lill Boij